Tom Hanks, narator într-un film despre asasinarea lui Abraham Lincoln

Actorul Tom Hanks va asigura vocea naratorului în filmul "Killing Lincoln", produs de Scott Free Productions, compania fraţilor Tony şi Ridley Scott, care va avea premiera pe postul National Geographic la începutul anului 2013.

336 afișări
Imaginea articolului Tom Hanks, narator într-un film despre asasinarea lui Abraham Lincoln

Tom Hanks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Starul hollywoodian va acoperi mai multe funcţii - gazdă, narator şi comentator istoric - în acest film, care va avea o durată de două ore, informează HollywoodReporter.

"Killing Lincoln", care se bazează pe romanul devenit best-seller "Killing Lincoln: The Shocking Assassination that Changed America Forever", scris de Bill O'Reily şi Martin Dugard, va relata acele evenimente importante din istoria americană, în care Billy Campbell joacă rolul preşedintelui Abraham Lincoln, iar Jesse Johnson pe cel al asasinului John Wilkes Booth. Filmul va combina imaginile generate pe computer cu "documente rare extrase din arhivele istorice", afirmă producătorii acestui proiect.

Pelicula va fi regizată de cineastul Adrian Moat.

Abraham Lincoln (1809-1865), unul dintre cei mai admiraţi preşedinţi americani - şi primul care a fost asasinat - a fost ales cu câteva săptămâni înainte de izbucnirea Războiului de Secesiune şi a fost ucis la cinci zile după încheierea oficială a acestui conflict dintre Nord şi Sud.

Lincoln a rămas în istorie drept preşedintele care a semnat actul de emancipare a americanilor de culoare, care a condus la abolirea sclaviei.

Asasinul John Wilkes Booth, executat de armată la două săptămâni după asasinat, era un simpatizant al Sudului.

Tom Hanks, dublu laureat cu Oscar pentru rolurile din filmele "Forrest Gump" (1994) şi "Philadelphia" (1995), a putut fi văzut în ultimii ani pe marile ecrane în "Codul lui Da Vinci" şi "Îngeri şi demoni" - ambele realizate pe baza romanelor omonime scrise de Dan Brown, dar şi alături de Julia Roberts, în filmul "Larry Crowne", pe care l-a regizat şi produs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici