Un concert al trupei U2 obligă clubul Juventus Torino să îşi părăsească stadionul

Trupa irlandeză U2 a obligat clubul de fotbal Juventus Torino să schimbe locul de desfăşurare a unui meci, după ce stadionul fusese rezervat pentru două evenimente simultane, informează contactmusic.com.

27 afișări
Imaginea articolului Un concert al trupei U2 obligă clubul Juventus Torino să îşi părăsească stadionul

Un concert al trupei U2 obligă clubul Juventus Torino să îşi părăsească stadionul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Formaţia U2 se va întoarce pe scenă pe Stadio Olimpico din Torino, pe 6 august, după ce Bono, solistul trupei, a fost nevoit să anuleze mai multe concerte, în urma unei operaţii chirurgicale la spate.

Membrii trupei U2 vor petrece următoarele două săptămâni la Torino, pentru repetiţii.

Managerii clubului italian au fost nevoiţi să îşi reorganizeze programul, deoarece concertul trupei U2 a fost programat în aceeaşi zi cu partida dintre Juventus Torino şi Shamrock Rovers, din Europa League. Astfel, meciul a fost mutat, partida urmând să aibă loc la Modena, în timp ce muzicienii de la U2 vor urca pe scena de pe Stadio Olimpico din Torino.

Rockerii irlandezi din trupa U2, care au încasat peste 130 de milioane de dolari din turneul lor mondial "360°" şi din alte contracte comerciale, în perioada iunie 2009 - iunie 2010, s-au clasat pe prima poziţie în topul Forbes al muzicienilor cu cele mai mari venituri pe plan mondial anul trecut.

Turneul mondial "360°" promovează cel de-al 12-lea album de studio al U2, "No Line On The Horizon", lansat pe 2 martie 2009. Potrivit specialiştilor, acest turneu este cel mai scump din istorie, însă strategia trupei irlandeze de mărire a capacităţii scenice, cu ajutorul unei uriaşe scene mobile rotative, o premieră în domeniu, a avut rezultatele scontate. Fiecare concert a generat încasări medii de 7 milioane de dolari, fiind urmărit, în medie, de aproape 70.000 de spectatori - un nou record în domeniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici