Un preot rus, în căutarea lui "bigfoot", în Siberia

Un grup de săteni din Siberia, condus de episcopul rus de Kemerovo şi un oficial regional, a pornit, joi, în căutarea unei creaturi umanoide, văzută anterior de un grup de vânători.

100 afișări
Imaginea articolului Un preot rus, în căutarea lui "bigfoot", în Siberia

În căutarea lui "bigfoot" - Peştera Azass (Imagine: RIA Novosti)

Mai mulţi vânători locali au raportat administraţiei regionale Kemerovo că au văzut un "bigfoot", "o creatură păroasă, umanoidă, având între 1,5 şi doi metri înălţime", în apropierea Peşterii Azass, pe muntele Shoryia. Ei au fotografiat interiorul peşterii, unde puteau fi observate urme de paşi ale unei creaturi necunoscute, informează RIA Novosti.

Sătenii din Ust-Kabyrz, episcopul şi un oficial regional au pornit în căutarea respectivei creaturi cu mai multe snowmobile. Preotul va face o oprire pe muntele Shoryia, unde va binecuvânta o mică biserică şi mai multe barăci inaugurate pentru turişti, pe teritoriul unui fost gulag.

Potrivit şefului departamentului de antropologie de la Institutul de Etnologie şi Antropologie din Moscova, cercetătorii nu au văzut sau studiat vreodată corpul unui umanoid Bigfoot sau Yeti, deşi aceştia ar fi răspândiţi în mai multe regiuni de pe Glob, potrivit unor martori oculari.

El a mai precizată că mai multe persoane au susţinut că au văzut creaturi yeti singure, fără compania vreunor semeni, deşi acest lucru este "un nonsens biologic", deoarece este nevoie de o populaţie mai mare pentru a asigura perpetuarea speciei. Potrivit antropologului, Pământul a fost studiat atât de îndeaproape, încât dacă ar fi existat cu adevărat creaturi yeti, existenţa lor ar fi fost confirmată de specialişti.

Purtătorul de cuvânt al autorităţilor locale din Kemerovo a spus că o expediţie ştiinţifică va fi organizată în vară, pentru a studia zona. Detaliile financiare privind expediţia nu au fost, deocamdată, clarificate, însă o serie de entuziaşti, oameni de afaceri şi vânători s-au oferit deja să ajute cercetătorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici