Un spion din secolul al XVI-lea, sursa de inspiraţie pentru James Bond

Scriitorul britanic Ian Fleming ar fi putut folosi ca sursă de inspiraţie aventurile unui spion britanic din secolul al XVI-lea, aristocratul John Bond, pentru a-l creea pe celebrul agent 007, potrivit familiei lui John Bond.

30 afișări
Imaginea articolului Un spion din secolul al XVI-lea, sursa de inspiraţie pentru James Bond

Un spion din secolul al XVI-lea, sursa de inspiraţie pentru James Bond

Descendenţii spionului medieval au făcut public, pentru prima oară, jurnalul lui Denis Bond, fiul lui John Bond.

"Jurnalul lui Denis nu ne spune exact cu ce se ocupa tatăl lui, însă era, în mod clar, un om de acţiune şi se afla prea des în locurile în care apăreau probleme pentru a fi fost doar o simplă coincidenţă", a declarat Will Bond, un strănepot al lui John Bond.

"Este foarte probabil ca Ian Fleming să fi cunoscut familia Bond şi să fi fost la curent cu trecutul ei colorat", a adăugat el.

"Fieful" familiei Bond se găseşte pe insula Purbeck, în regiunea Dorset din sudul Angliei, unde Ian Fleming a făcut şcoala şi unde istoria familiei lui John Bond este una cunoscută.

John Bond a fost cel care a ales deviza familiei sale, după ce a văzut-o într-un palat spaniol: "Non sufficit orbis".

Expresia a fost utilizată pentru prima oară de Fleming în cel de-al 11-lea roman consacrat agentului 007, "În serviciul Majestăţii Sale", unde este deviza unui strămoş a lui James Bond.

În 1999, aceeaşi deviză devine titlul unui film în care Pierce Brosnan îi dă viaţă agentului secret.

Rodney Legg, istoric din Dorset, a subliniat că Fleming a spus că există un sâmbure de adevăr în scrierile sale.

"El a creeat personaje pornind de la persoane pe care le cunoştea. Astfel, James Bond este atât o imagine a sa, cât şi a persoanelor pitoreşti din anturaj. John Bond face parte din această inspiraţie", a spus el.

Jurnalul lui Denis Bond descrie mai ales problemele pe care le avea tatăl său cu Sir Francis Drake, corsar şi explorator britanic, şi cu succesorii acestuia, ceea ce ar putea indica faptul că lucra ca spion în serviciul reginei Elizabeta I, susţin descendenţii săi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici