Un tanc al Armatei Române, vedetă la BBC - VIDEO

Un tanc al Armatei Române, TR-85, este vedeta primului episod al emisiunii "The World's Thoughest Driving Test", program difuzat, în Marea Britanie, de BBC 3, potrivit informaţiilor de pe site-ul postului TV.

787 afișări
Imaginea articolului Un tanc al Armatei Române, vedetă la BBC - VIDEO

Un tanc al Armatei Române, vedetă la BBC (Captură video)

Primul episod al programului a fost transmis de BBC Three pe 24 februarie, începând cu ora locală 12.45 şi are durata de 60 de minute. Programul poate fi vizionat prin intermediul iPlayer-ului BBC până la 2 martie, pe teritoriul Marii Britanii.

Actorul Will Mellor şi prezentatoarea Kirsten O'Brien trebuie să facă faţă provocării de a merge în jurul lumii şi de a conduce cele mai mari, mai scumpe şi mai dificil de stăpânit vehicule, pentru a stabili care dintre ele este mai uşor de condus.

Debutul seriei îi pune pe Will şi Kirsten să concureze pentru a se putea stabili care dintre ei este mai bun în a conduce un tanc de luptă TR-85 din dotarea Armatei Române. Înainte de a ajunge la manetele prin care pot controla tancul, cei doi trebuie să se supună la antrenamente în condiţii de iarnă, la temperaturi negative, sub comanda căpitanului Oancea. În mod normal, sunt necesare 12 săptămâni pentru a se putea forma o persoană capabilă să manevreze un tanc, însă Will şi Kirsten au la dispoziţie numai trei zile pentru a deprinde toate capacităţile necesare pentru a se putea întrece într-o cursă cu tancuri, la sfârşitul săptămânii de antrenamente.

Primul şoc pe care îl are Will este că trebuie să locuiască, în săptămâna de antrenamente, la un loc cu trei soldaţi români, în spaţiul cazon rezervat acestora. În ceea ce o priveşte pe Kirsten, realitatea condusului unei maşinării de război este un motiv de îngrijorare, însă ea învaţă să îi respecte pe tanchişti şi este decisă să facă tot ce poate în duelul cu Will.

Cei doi trebuie să facă faţă, la antrenamente, temperaturilor de -17 grade Celsius, să manevreze arme de foc adevărate şi să facă faţă unor situaţii de luptă simulate, cum ar fi să se ferească de focurile de armă inamice, pe timp de noapte, purtând ochelari speciali.

În confruntarea finală, Will şi Kirsten trebuie să pună la bătaie toate capacităţile pe care le-au acumulat în timpul antrenamentului cazon.

Pe genericul final al episodului din "The World's Thoughest Driving Test" se menţionează că acesta a fost realizat cu sprijinul forţelor Ministerului român al Apărării Naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici