Vezi aici lista propunerilor pentru nominalizare la Oscarul pentru animaţie - VIDEO

"Sunt un mic ticălos/ Despicable Me" şi "Shrek pentru totdeauna/ Shrek Forever After" se află pe lista lungă a celor 15 producţii propuse pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj animat, au anunţat reprezentanţii Academiei de film americane.

26 afișări
Imaginea articolului Vezi aici lista propunerilor pentru nominalizare la Oscarul pentru animaţie - VIDEO

Vezi aici lista propunerilor pentru nominalizare la Oscarul pentru animaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deoarece doar 15 filme au fost acceptate pe lista lungă a propunerilor pentru premiul Oscar pentru animaţie, lista nominalizărilor din acest an va conţine doar trei lungmetraje animate.

Potrivit regulamentului Academiei de film americane, pentru a fi făcute cinci nominalizări la categoria "cel mai bun film de animaţie" ar fi trebuit să existe măcar 16 propuneri.

Cele 15 filme de animaţie propuse pe lista lungă sunt:

"Povestea jucăriilor 3/ Toy Story 3",

"Cum să îţi dresezi dragonul/ How to Train Your Dragon",

"Shrek pentru totdeauna/ Shrek Forever After",

"Megamind",

"O poveste încâlcită/ Tangled",

"Tinker Bell and the Great Fairy Rescue",

"Sunt un mic ticălos/ Despicable Me",

"Câini şi pisici: răzbunarea lui Kitty Galore/ Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore",

"Legende din regatul bufniţelor/ Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole",

"The Illusionist",

"Alpha and Omega",

"The Dreams of Jinsha",

"Idiots and Angels",

"My Dog Tulip" şi

"Summer Wars".

În 2010, Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie a revenit peliculei "Deasupra tuturor/ Up", regizată de Pete Docter şi Bob Peterson.

Cea de-a 83-a gală a premiilor Oscar va avea loc la Los Angeles, pe 27 februarie 2011. Nominalizările la premiile Oscar 2011 vor fi anunţate pe 25 ianuarie, la Samuel Goldwyn Theater din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici