Tornade puternice fac ravagii în statele din centrul SUA, provocând moartea a cel puţin 5 persoane

Un număr excepţional de tornade au devastat părţi din Oklahoma şi din statele învecinate din Marile Câmpii, provocând cel puţin cinci morţi, au anunţat duminică autorităţile şi presa locală.

93 afișări
Imaginea articolului Tornade puternice fac ravagii în statele din centrul SUA, provocând moartea a cel puţin 5 persoane

Tornade puternice fac ravagii în statele din centrul SUA, provocând moartea a cel puţin 5 persoane

După ce vineri au fost raportate 78 de tornade, majoritatea în Nebraska şi Iowa, un sistem meteorologic separat a adus sâmbătă 35 de rapoarte de tornade din nordul Texasului şi Oklahoma până în Missouri, a precizat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS).

Furtunile au vărsat până la 18 centimetri de ploaie în unele locuri în decurs de câteva ore, iar meteorologii au avertizat asupra unui pericol continuu de vreme extremă, inclusiv inundaţii fulgerătoare, grindină şi alte tornade.

Sulphur, în partea central-sudică a Oklahomei, a fost deosebit de grav afectată sâmbătă, imaginile postate pe reţelele de socializare arătând zeci de clădiri distruse, conform France 24.

Un camion poştal „atârna” precar deasupra rămăşiţelor unei clădiri şi a unor copaci, se arată într-un videoclip, cu grinzi de lemn împrăştiate peste tot. Echipele de salvare au mers din casă în casă şi din vehicul în vehicul în căutare de victime sau supravieţuitori.

Guvernatorul Oklahomei, Kevin Stitt, a declarat că patru persoane au fost confirmate ca fiind moarte în tot statul.

Pagubele din Sulphur, unde o femeie a murit când tornada a trecut noaptea, au fost cele mai grave pe care le-a văzut în cei şase ani de mandat, a declarat acesta într-o conferinţă de presă.

„Se pare că toate afacerile din centrul oraşului au fost distruse acum”, a spus el, adăugând că „slavă Domnului... nu erau mulţi oameni aici la ora 22.30”.

Stitt a declarat stare de urgenţă pentru 30 de zile pentru a accelera acordarea de ajutor în 12 dintre cele mai afectate comitate şi a declarat că a luat legătura cu autorităţile federale pentru asistenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
tornade,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici