Alexandru Macovei, avizat de senatorii Comisiei juridice pentru şefia ANI

Membrii Comisiei juridice din Senat au avizat favorabil, luni, numirea în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Integritate a lui Alexandru Cătălin Macovei, câştigătorul concursului organizat de ANI pentru ocuparea acestei funcţii.

28 afișări
Imaginea articolului Alexandru Macovei, avizat de senatorii Comisiei juridice pentru şefia ANI

Alexandru Macovei, avizat de senatorii Comisiei juridice pentru şefia ANI (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Şerban Nicolae, a explicat că Macovei nu mai trebuie audiat de membrii comisiei deoarece el a participat la o procedură similară, desfăşurată anterior, pentru funcţia de vicepreşedinte.

"Între cele două funcţii nu există diferenţă de criterii, de condiţii legale, nici legea nu s-a modificat, cunoaştem candidatul, am dat un vot de încredere şi atunci în comisie, plenul Senatului şi-a însuşit propunerea noastră”, a menţionat senatorul social-democrat.

El a spus că membrii comisiei au luat act de validarea de către Consiliul Naţional pentru Integritate a rezultatelor concursului organizat pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI, prin care Macovei a fost declarat admis.

Nicolae şi-a declarat speranţa că Macovei va fi validat în funcţia de preşedinte cât mai repede de plenul Senatului, astfel încât Agenţia Naţională pentru Integritate "să-şi înceapă activitatea efectiv".

La şedinţa de luni a Comisiei juridice au participat senatorii PSD Nicolae Şerban şi Doru Ioan Tărăcilă, senatorul UDMR Petere Eckstein Kovacs şi senatorul PC Gavrilă Vasilescu.

Şerban Nicolae a declarat, la sfârşitul şedinţei, că raportul Comisiei juridice ar putea fi supus dezbaterii plenului Senatului în cursul zilei de luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici