Antonescu: PSD e la fel de iresponsabil ca şi actualul Guvern pentru că refuză guvernarea alternativă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că, prin refuzul de a asigura o guvernare alternativă actualei puteri împreună cu liberalii, PSD e la fel de iresponsabil ca şi actualul Guvern, precizând că şi formaţiunea liberală vrea să guverneze fără tot felul de "succesori ai FSN".

21 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PSD e la fel de iresponsabil ca şi actualul Guvern pentru că refuză guvernarea alternativă

Antonescu: PSD e la fel de iresponsabil ca şi actualul Guvern pentru că refuză guvernarea alternativă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează poziţia PSD care doreşte să ajungă la guvernare dar fără PNL, Crin Antonescu a răspuns că şi liberalii vor să guverneze fără tot felul de succesori ai FSN, menţionând că social-democraţii sunt la fel de iresponsabili ca şi Guvernul, pentru că nu doresc să dea o alternativă împreună cu formaţiunea liberală.

"E o aspiraţie legitimă, şi PNL vrea la guvernare în principiu singur, fără tot felul de succesori ai FSN, că sunt ei PDL, PSD sau UNPR. Problema în politică, şi asta o ştiu liderii PSD, e că trebuie să dai răspunsul realităţii. Când vom avea alegeri, anticipate sau nu, fiecare din noi o să ne batem să obţinem un scor care să ne permită să guvernăm singuri. Dacă cineva va obţine acel scor, va guverna singur. Din punctul meu de vedere, (PSD - n.r.) este la fel de iresponsabil ca şi ceea ce face Guvernul să nu încercăm să dăm o alternativă acum unei asemenea puteri precum cea care conduce România", a spus Antonescu.

Întrebat dacă PNL ar fi dispus să guverneze cu PSD, Antonescu a precizat că există "nişte realităţi care sunt astăzi, mâine, săptămâna viitoare, la iarnă, când oamenii nu vor avea cu ce să plătească pachetul de cheltuieli minimale, întreţinere, hrană, îmbrăcăminte", şi aceste realităţi sunt problema liberalilor.

"Cu cine guvernăm noi în 2012, zău, chiar nu este problema noastră acum, o să vedem atunci", a spus Crin Antonescu.

Despre o eventuală discuţie în BPC pe tema suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, liderul PNL a precizat că nu există vreun motiv ca liberalii să dezbată acest subiect.

"Eu sunt un susţinător al ideii că PDL trebuie să dispară de pe scena politică, o să dispară, vă asigur. Dar nu dispare fiindcă discut eu azi la Birou. Despre suspendare, am mai spus-o. Nu am luat vreo inţiativă în acest sens. Am fost întrebat, în condiţiile în care ea ar fi necesară şi ar fi posibilă evident că PNL n-ar avea nicio ezitare, dar nu avem o asemenea situaţie. Există azi o majoritate, un Guvern care să spună «domn'e, staţi puţin, haideţi să oprim deriva României, avem soluţie» şi preşedintele s-o blocheze cum a făcut în toamna lui 2009, nu avem. Când vom avea şi dacă preşedintele o va bloca, atunci vom putea discuta de suspendare, azi chiar nu e subiect", a adăugat liberalul.

Întrebat dacă încearcă să găsească o astfel de majoritate şi dacă liberalii vor începe nişte discuţii în acest sens, Antonescu a răspuns: "Am cam terminat toată gama de eforturi pentru a găsi o astfel de majoritate. Câtă vreme PSD doreşte să guverneze singur, îi urez mult succes".

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat luni după şedinţa BPN că nu vede posibilă o guvernare comună cu PNL, el apreciind că electoratul trebuie să aleagă între măsurile de dreapta şi cele de stânga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici