Băsescu anunţă că pleacă din politică la un minut după ce nu va mai fi preşedinte

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi noapte, la B1TV, că nu va rămâne în politică niciun minut după ce nu va mai fi preşedintele României, indiferent dacă va mai obţine sau nu un nou mandat.

27 afișări
Imaginea articolului Băsescu anunţă că pleacă din politică la un minut după ce nu va mai fi preşedinte

Băsescu anunţă că pleacă din politică la un minut după ce nu va mai fi preşedinte (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Maran)

"Vă spun sigur că, în momentul în care îmi închei mandatul de preşedinte al României, fie acesta, fie peste cinci ani dacă mai câştig un mandat de preşedinte, nu mai păşesc niciun minut în politică. Nu poţi să fii mai mult decât nimic, continuând să mai faci ceva mult mai jos", a spus preşedintele Traian Băsescu.

El a amintit de promisiunea neonorată de a demisiona în cinci minute dacă va fi suspendat, admiţând că momentul l-a decredibilizat, însă motivaţia sa a fost aceea că a primit o informaţie conform căreia se pregătea emiterea unei OUG care să interzică preşedinţilor demisionari participarea la un nou scrutin.

"După ce ai fost preşedintele României este normal să rămâi în afara politicii. Ce poţi să faci în politică mai mult decât a fi preşedintele României? Nimic!", a conchis Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici