Băsescu: Dacă vor fi resurse, sunt primul care va susţine mărirea salariilor profesorilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, în dezbaterea de la Palatul Parlamentului, că, dacă se vor găsi resurse financiare, va fi primul care va susţine mărirea salariilor profesorilor, candidatul PSD Mircea Geoană spunând că Guvernul Iohannis va găsi aceste resurse.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă vor fi resurse, sunt primul care va susţine mărirea salariilor profesorilor

Băsescu: Dacă vor fi resurse, sunt primul care va susţine mărirea salariilor profesorilor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

La capitolul educaţie, Traian Băsescu a spus că cel mai puternic catalizator al evoluţiei României este educaţia, pentru că, fără educaţie, viitorul României nu se vede bine, el arătând că şi-a făcut o prioritate din modernizarea acestui sistem, pentru a dobândi competenţă şi nu cunoştinţe memorate.

La rândul său, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a spus că în mandatul său se vor aloca 6% din PIB pentru educaţie.

El a fost corectat de Traian Băsescu: "Pe noua lege e 7% din PIB, domnule Geoană, aţi spus a doua oară acest lucru şi deja este deranjant".

Potrivit lui Mircea Geoană, legea educaţiei naţionale trebuie elaborată în urma unui consens autentic între toate părţile implicate, cu sindicatele şi care să nu mai fie atinsă apoi timp de 20 de ani.

El a arătat că nu este de acord cu legea care impune cele 10 zile de concediu fără plată, arătând că o salarizare motivantă este necesară şi o prioritate pentru el.

"Voi stimula studenţii care vor să înceapă afaceri, pe internet, scutite de taxe, pentru a-şi face un drum în viaţă", a mai spus Geoană.

Traian Băsescu a afirmat că există o inadvertenţă în ceea ce spune Mircea Geoană. "Şi eu sunt nemulţumit cum sunt plătiţi profesorii şi le-am cerut scuze că am promulgat legea de mărire a salariilor fără să mă asigur că există resursele. Dar noua lege a salarizării, domnul Geoană să îşi aducă aminte că era la guvermnare şi a fost promovată cu largul concurs al miniştrilor PSD", a spus Băsescu.

El a continuat: "Nu puteţi blama o lege pe care aţi susţinut-o în Parlament şi în Guvern", a spus Băsescu.

Mircea Geoană i-a replicat că acestă lege a fost impusă de Ministerul de Finanţe.

"Legea salarizării se face la Muncă, nu la Finanţe", a intervenit Băsescu.

Mircea Geoană a mai spus că legea salarizării are un articol în final care permite să se modifice anumite accente pe care Guvernul le consideră necesare.

"Guvernul Iohannis se va uita cu ochi proaspeţi la aceste legi", a mai spus el.

Traian Băsescu a continuat, precizând că, dacă se vor găsi resurse, este primul care va susine creşterea salariilor profesorilor.

"Domnul Iohannis şi noul Guvern le vor găsi", a replicat Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici