Băsescu: Ideal ar fi fost Isărescu, dar nu poţi în criză să duci guvernatorul BNR la Guvern

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la RRA, că varianta ideală pentru şefia Executivului ar fi fost Mugur Isărescu, dar în perioadă de criză nu poţi să duci guvernatorul BNR la Guvern.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ideal ar fi fost Isărescu, dar nu poţi în criză să duci guvernatorul BNR la Guvern

Băsescu: Ideal ar fi fost Isărescu, dar nu poţi în criză să duci guvernatorul BNR la Guvern (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Preşedintele s-a referit la premierul desemnat, Lucian Croitoru, spunând că a ales astfel "varianta unui independent de o factură profesională excelentă".

"Mi s-a părut soluţia ideală...Bine, ideal ar fi fost Mugur Isărescu", a spus Băsescu.

El a adăugat că, totuşi, în perioadă de criză este imposibil să iei guvernatorul de la Banca Naţională pentru a-l duce în fruntea Guvernului.

Potrivit lui Traian Băsescu, un astfel de gest "punea un semn de întrebare" pe capacitatea BNR de a ţine sub control politicile din această perioadă.

Lucian Croitoru a declarat, joi, la Antena3, că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a susţinut ideea desemnării sale drept premier. Croitoru a mai spus că Isărescu are o părere foarte bună despre desemnarea sa ca premier.

Croitoru a fost desemnat pentru funcţia de premier, joi, de preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici