Băsescu, militarilor români din Afganistan: Aveţi misiunea de a proteja lumea civilizată de terorism

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus militarilor români din Batalionul 33 Curtea de Argeş aflat în Afganistan, că au misiunea de a proteja lumea civilizată de terorism, menţionând că speră ca în cel de-al doilea mandat al său misiunea militară în zonă să se încheie cu succes.

131 afișări
Imaginea articolului Băsescu, militarilor români din Afganistan: Aveţi misiunea de a proteja lumea civilizată de terorism

Băsescu, militarilor români din Afganistan: Aveţi misiunea de a proteja lumea civilizată de terorism (Imagine arhivă: Doru Colgiu/Mediafax Foto)

"Sunt alături de voi pentru că orice şef de stat are obligaţia să-şi arate respectul faţă de militarii aflaţi în misiuni nu numai prin declaraţii, dar şi prin a fi alături de ei ori de câte ori are ocazia", le-a spus Băsescu militarilor dislocaţila Qalat.

Preşedintele le-a spus militarilor că au o misiune greu de îndeplinit, de care depinde prestigiul Armatei Române. "Aveţi misiunea de a proteja lumea civilizată de terorism", le-a spus Băsescu militarilor.

El a menţionat că speră ca în acest mandat al său la şefia statului misiunea românilor în Afganistan să se încheie.

"Îmi doresc mult ca în timpul mandatului al doilea să se întâmple ceea ce s-a întâmplat, în primul mandat al meu, în Irak, militarii noştri să declare misiune îndeplinită", a spus preşedintele.

Băsescu a împărţit, joi, mărţişoare femeilor din Batalionul 33 Curtea de Argeş aflat în Afganistan şi a decorat cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler unitatea.

Preşedintele a sosit, joi dimineaţă, în Afganistan, la Kandahar, de unde s-a deplasat la Qalat pentru a se întâlni cu militarii români.

El a fost întâmpinat cu un ceremonial militar care a cuprins o defilare şi decorarea drapelului batalionului de către şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici