Boc a cerut sprijinul participanţilor la Congres pentru ca "dezvoltarea României să continue"

Premierul Emil Boc a cerut, în discursul său, sprijinul participanţilor la Congresul UDMR, de la Cluj-Napoca, pentru ca dezvoltarea României "să meargă mai departe", invitându-i să fie parteneri la reformele structurale de care are nevoie ţara.

24 afișări
Imaginea articolului Boc a cerut sprijinul participanţilor la Congres pentru ca "dezvoltarea României să continue"

Boc a cerut sprijinul participanţilor la Congres pentru ca "dezvoltarea României să continue" (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul a adăugat că se referă la procesul de descentralizare, la legea salarizării unice şi la legea unitară a sistemului de pensii.

"Sunt reforme structurale de care România are nevoie, vă invit să fiţi parteneri la acest demers pe care trebuie să îl facem, există determinarea Guvernului de a duce până la capăt procesul de descentralizare care să confere prerogative reale autorităţilor, alături de soluţii financiare. Să punem în practică principiul european de a lăsa decizia la autoritatea care este cel mai aproape de cetăţean", a afirmat premierul.

Despre legea salarizării unice, Emil Boc a afirmat că este necesară "pentru reinstalarea dreptăţii şi a onestităţii în salarizarea din sistemul public", iar despre legea unică a pensionării a afirmat că este nevoie de aceasta pentru ca toţi românii, indiferent de etnie, să se simtă trataţi egal.

"Ne-am bucura de susţinerea demersului", a afirmat premierul.

Boc s-a declarat convins că există mulţi manageri performanţi care "vor face faţă" exigenţelor ordonanţei referitoare la conducerile instituţiilor deconcentrate.

"În ceea ce priveşte serviciile deconcentrate, manageri performanţi şi capabili există în rândul românilor din toate etniile, deci mă refer inclusiv la cea a maghiarilor aici", a declarat Emil Boc.

Potrivit premierului, managerii performanţi vor putea face faţă exigenţelor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului referitoare la conducerile instituţiilor deconcentrate.

În calitate de preşedinte al PDL, Emil Boc a urat candidaţilor UDMR succes în alegerile europarlamentare din iunie, iar în calitate de fost primar al municipiului Cluj-Napoca el a mulţumit "colegilor şi partenerilor de la UDMR" cu care a început în anul 2004 "un drum de care mulţi nu credeau că va fi reuşit".

Congresul UDMR se desfăşoară la Cluj - Napoca, la el fiind prezenţi sute de delegaţi ai uniunii, lideri ai PSD, PNL şi PDL, dar şi politicieni din străinătate. Şi preşedintele Traian Băsescu a participat pentru câteva minute la deschiderea Congresului, după care a plecat la o întâlnire cu autorităţile locale clujene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici