Boc nu se consideră un politician terminat şi crede că PSD rămânea în Guvern dacă nu erau alegeri

Premierul în exerciţiu, Emil Boc, a declarat că nu se consideră ca fiind un "politician terminat" după căderea Cabinetului şi a apreciat că PSD nu ar fi ieşit de la guvernare dacă în acest an nu ar fi fost organizate alegeri prezidenţiale.

15 afișări
Imaginea articolului Boc nu se consideră un politician terminat şi crede că PSD rămânea în Guvern dacă nu erau alegeri

Boc nu se consideră un politician terminat şi crede că PSD rămânea în Guvern dacă nu erau alegeri (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a arătat, duminică, la Realitatea TV, că nu se consideră un politician terminat după căderea Guvernului şi a susţinut că, la preluarea mandatului, a avut la dispoziţie un interval de doar două ore pentru a decide dacă acceptă postul de prim-ministru şi nici nu a deţinut informaţii complete privind situaţia reală economică a ţării.

Boc a afirmat că a crezut în Parteneriatul încheiat cu PSD şi a apreciat că formaţiunea social-democrată nu ar fi ieşit de la guvernare dacă nu ar fi fost organizate alegeri în acest an.

El s-a referit şi la propunerea lui Klaus Iohannis de prelungire a perioadei în care poate opta între funcţia de prim-ministru şi cea de premier, arătând că nimeni nu a comentat această idee şi că dacă el ar fi ridicat aceeaşi problemă la momentul preluării mandatului, ar fi fost făcut "praştie" de către opoziţie.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că nu este dispus să renunţe la funcţia de primar pentru a fi premier doar până la alegeri şi le-a cerut partidelor parlamentare schimbarea termenului legal de 15 zile în care ar putea opta pentru o funcţie sau alta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici