Cât va mai dura pandemia? Raed Arafat: Nu pot spune că anul 2022 este anul în care România va reveni la normalitate

Raed Arafat e sceptic în privinţa momentului în care România iese din pandemie: „În acest moment, nu pot spune că anul 2022 este anul în care România va reveni la normalitate”.

11347 afișări
Imaginea articolului Cât va mai dura pandemia? Raed Arafat: Nu pot spune că anul 2022 este anul în care România va reveni la normalitate

Raed Arafat: Nu pot spune că anul 2022 este anul în care România va reveni la normalitate

Raed Arafat a fost întrebat, vineri, cum vede anul 2022, în contextul unui material apărut la Reuters, potrivit căruia experţii în sănătate se aşteaptă ca primele ţări care vor ieşi din pandemie să aibă o combinaţie între rate mari de vaccinare şi imunitate naturală, precum SUA, Marea Britanie, Portugalia şi India.

„Voi folosi ceea ce au spus colegii noştri din Germania despre valul pe care îl au acum, că o să fie pandemia persoanelor nevaccinate. În lipsa unui tratament specific - care până acum arată că efectul lui este cam de 50% reducere a şansei ca o persoană să ajungă terapie intensivă, deci nu este o protecţie sută la sută - rămâne vaccinarea soluţia optimă. Statele care au rata de vaccinare mare vor putea să intre în normalitate mult mai repede decât statele care au rata de vaccinare mai mică. Depinde de noi toţi acest efort”, a răspuns şeful DSU.

Dacă nevaccinaţii se vor informa şi vor căuta date de la medici despre vaccin, după care se vor vaccina şi se va ajunge la o rată mare, „şi noi vom putea zice că anul viitor poate să fie anul în care într-adevăr ne întoarcem la normalitate”.

„Dar, dar la acest moment nu putem afirma acest lucru”, declară Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici