Ciolacu: Unii comercianţi au scăzut gramajul, dar au lăsat preţurile la fel de mari

Premierul Marcel Ciolacu cere autorităţilor de control să intervină urgent pentru că o situaţie negativă prezentă în state europene a ajuns şi în România, şi anume aceea că unii comercianţi au scăzut gramajul, dar au lăsat preţurile la fel de mari.

225 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Unii comercianţi au scăzut gramajul, dar au lăsat preţurile la fel de mari

Ciolacu: Unii comercianţi au scăzut gramajul, dar au lăsat preţurile la fel de mari

În şedinţa de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a spus că, din păcate, o situaţie tot mai prezentă în statele europene se pare că a ajuns şi la noi: „Unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari”.

Ciolacu a precizat că el consideră că aceasta este o formă de înşelăciune a consumatorilor.

„Este în fapt o scumpire <camuflată> sub un ambalaj foarte asemănător. Cer tuturor autorităţilor de control din România să intervină urgent”, spune Ciolacu.

În paralel, premierul cere să fie pregătită o reglementare, pe modelul francez: „Producătorii să fie obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă preţul produsului a rămas neschimbat. Şi, evident, sancţiuni dure pentru nerespectarea acestei obligaţii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici