Ciucă, despre Viktor Orban: Nu este prima dată când observăm astfel de ieşiri

„Referitor la modul în care a apărut premierul Ungariei în public, nu este prima dată când putem să observăm astfel de ieşiri. Consider că în acest moment nu trebuie să intrăm în jocul acesta”, spune Nicolae Ciucă despre Viktor Orban.

562 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre Viktor Orban: Nu este prima dată când observăm astfel de ieşiri

„România, de când se ştie şi de când am reuşit să avem o imagine despre modul în care se comportă pe plan internaţional, a dat tot timpul dovadă de bune intenţii şi şi-a dorit dintotdeauna să aibă relaţii de bună vecinătate, să îşi consolideze relaţiile de partaneriat şi de colaborare cu toate ţările, atât din Europa, cât şi de pe celelalte continente. România face eforturi de mai mulţi ani pentru a face parte din Schengen. România s-a înscris pe drumul spre accedere la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Modul în care privim relaţiile cu vecinii şi relaţiile internaţionale sunt bazate pe respectarea statului de drept, a relaţiilor internanaţionale. Acesta este modul în care înţelegem să facem politică şi să ne înţelegem cu vecinii. Referitor la modul în care a apărut premierul Ungariei, Viktor Orban, în public, nu este prima dată când putem să observăm astfel de ieşiri. Consider că în acest moment nu trebuie să intrăm în jocul acesta. În schimb, ceea ce trebuie să facem este să respectăm regulile jocului, ale statului de drept, ale bunei colaborări şi să avem mereu deschisă opţiunea către dialog şi să respectăm ceea ce este agreat la nivel internaţional”, spune Nicolae Ciucă.

„Orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităţilor actuale şi angajamentelor asumate în comun de România şi Ungaria”, a transmis MAE.

Orban a postat, luni, pe contul său de Facebook imagini în care apare purtând la ultimul meci al naţionalei maghiare un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari, cu Transilvania inclusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici