Codrin Ştefănescu, despre o OUG pentru revizuirea sentinţelor pe protocoale: PSD-ALDE îl susţine pe Tudorel Toader

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a declarat, pentru MEDIAFAX, referitor la o OUG pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale şi interceptări ilegale pe care o va propune ministrul Justiţiei, că Tudorel Toader are susţinere totală din partea coaliţiei PSD-ALDE.

577 afișări
Imaginea articolului Codrin Ştefănescu, despre o OUG pentru revizuirea sentinţelor pe protocoale: PSD-ALDE îl susţine pe Tudorel Toader

Codrin Ştefănescu, despre o OUG pentru revizuirea sentinţelor pe protocoale: PSD-ALDE îl susţine pe Tudorel Toader

"Tudorel Toader este un profesionist desăvârşit, cu multă experienţă după 10 ani de Curte Constituţională, un om care ştie că mai presus de orice trebuie respectate drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Noi cei din coaliţie avem foarte mare încredere în deciziile pe care le ia Tudorel Toader, în sensul de a readuce dreptatea şi siguranţa într-un sistem care este din ce în ce mai hulit pentru abuzurile pe care le-a făcut. Aici mă refer la sistemul de justiţie din România. Prin urmare, coaliţia PSD-ALDE îl susţine pe domnul Tudorel Toader. E o susţinere totală, e o susţinere politică din partea unei coaliţii care a câştigat votul românilor inclusiv cu acest mesaj «dreptate până la capăt», iar eu personal sunt convins că ministrul Justiţiei ştie paşii pe care trebuie să-i facă în acest sens", a afirmat, miercuri seară pentru MEDIAFAX, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

Ministrul Justiţiei a anunţat, miercuri seară, că-i va propune premierului adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale sau interceptări ilegale, Tudorel Toader precizând că va face această propunere într-un timp scurt, "după terminarea concediilor".

"(Ordonanţa va dispune -n.r.) posibilitatea oricărui condamnat care are sentimentul, convingerea faptului că hotărârea a fost pe protocol sau pe interceptare nelegală să se apropie de dosar, să ceară unui judecător să verifice dacă hotărârea lui a fost pronunţată pe baza celor două elemente, judecător care să spună da, îi admite şi trimite cauza la rejudecare, judecător care să spună nu, nu e vorba de interceptări nelegale, de protocoale, se respinge. Deciziile Curţii Constituţionale fac această definiţie, această clasificare (- a ceea ce înseamnă interceptări nelegale -n.r.). Interceptări făcute de SRI şi folosite de procurorul de drept comun, fapte care nu au legătură cu securitatea, siguranţa naţională şi folosite în fapte de drept comun", a declarat, miercuri seară, Tudorel Toader, la Antena 3.

Întrebat când va înainta această propunere de ordonanţă de urgenţă, ministrul Justiţiei a răspuns că într-un timp scurt.

"După ce se termină concediile. Imediat după ce se termină concediile", a completat Tudorel Toader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici