Cristian Tudor Popescu: Nu doctoratul m-a făcut pe mine premier...

Trei lucruri am spus după ce m-am uitat la teza de doctorat a lui V. Ponta. Unu: orice persoană care ştie să scrie şi să citească româneşte îşi poate da seama că e vorba de un plagiat primitiv. Doi: acest scandal va avea un efect neglijabil asupra electoratului. Trei: peste ani, când convulsiile politice de azi vor fi istorie, documentele, care rămân, vor fi privite la rece şi se va spune adevărul.

2370 afișări
Imaginea articolului  Cristian Tudor Popescu: Nu doctoratul m-a făcut pe mine premier...

Cristian Tudor Popescu: Nu doctoratul m-a făcut pe mine premier... (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Verdictul Consiliului de Etică - Ponta nu a plagiat -  nu-mi schimbă constatările unu şi doi de mai sus.

Cine doreşte să se lămurească personal în legătură cu plagiatul Ponta nu are decât să deschidă computerul, să citească şi să compare. Problema e că un număr infim de români sunt dispuşi să facă operaţia asta. Unii preferă să(-şi) spună că e clar o lucrătură a securistului Băsescu. Alţii acuză plagiatul, dar nu din corectitudine intelectuală, ci pentru că se străduiesc cu disperare să-i dea o mână de ajutor lui T. Băsescu.

Altora, celor mai mulţi, le e perfect perpendicular: pot înţelege rânjind prostirea în faţă din justificarea d-nei Ioana Băsescu pentru căsăunele de pe domeniile Popoviciu, „Am avut bani din vânzări anterioare”, dar „E o onoare să copiezi fără citare din lucrări anterioare”,  deviza Consiliului de Etică în cazul Ponta, nu e decât o vorbărie încâlcită.

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici