Deputat PNL: Aproximativ 40 de colegi parlamentari susţin păstrarea identităţii liberalismului

Deputatul PNL de Suceava Constantin Galan a declarat, joi, că aproximativ 40 de colegi parlamentari susţin păstrarea identităţii liberalismului şi că alături de ei sunt şi sute de primari, consilieri judeţeni şi locali, menţionând, de asemenea, că îl susţin pe Călin Popescu Tăriceanu.

649 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL: Aproximativ 40 de colegi parlamentari susţin păstrarea identităţii liberalismului

Deputatul PNL de Suceava Constantin Galan (Imagine: Camera Deputaţilor)

Galan a declarat corespondentului MEDIAFAX că a avut o întâlnire la Bucureşti cu aproximativ 40 de "colegi parlamentari" privind păstrarea identităţii liberalismului.

El a spus că există o listă de susţinere a acestui demers, fără însă ca aceştia să fi semnat vreun document sau să înfiinţeze un alt partid.

Deputatul liberal a menţionat că şi sute de primari, consilieri judeţeni şi locali liberali sunt alături de acest grup, dar că aceştia nu se înscriu pe lista de susţinere pentru a nu risca să-şi piardă mandatele dacă ar fi sancţionaţi de conducerea PNL.

"Nu vrem să facem rău partidului. Dorim doar păstrarea identităţii liberale", a spus Galan.

El a menţionat că acest grup îl susţine pe Călin Popescu Tăriceanu pentru că acesta este liberal deşi nu mai este membru PNL "că aşa au vrut unii".

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat că din câte a înţeles, Galan nu a aderat la un alt partid.

"E opţiunea lui legată de viitorul PNL. Nu a semnat nicio hârtie, nici un act", a spus Băişanu.

Băişanu a adăugat că deputatul Galan, provenit din PD, a început să înţeleagă valorile liberale.

"El e venit din PD şi acum îşi dă seama că liberalismul e excepţional şi vrea să-i păstreze identitatea", a spus Băişanu.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, marţi, că va lansa joi Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, din care vor face parte şi parlamentari PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici