Duane Butcher după interzicerea zborului lui Rogozin: E încurajator să vedem că sancţiunile au efect

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a apreciat că este încurajator pentru SUA, ţară care a impus sancţiuni Rusiei, să vadă că astfel de sancţiuni au un impact, după ce autorităţile nu au permis vicepremierului rus Dmitri Rogozin să tranziteze spaţiul aerian românesc.

930 afișări
Imaginea articolului Duane Butcher după interzicerea zborului lui Rogozin: E încurajator să vedem că sancţiunile au efect

Duane Butcher după interzicerea zborului lui Rogozin: E încurajator să vedem că sancţiunile au efect (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a acuzat România că nu i-a permis avionului său, la solicitarea Statelor Unite, să se întoarcă la Moscova prin spaţiul aerian românesc, în drum dinspre regiunea separatistă moldoveană Transnistria, unde a participat vineri la parada militară organizată de Ziua Victoriei asupra naziştilor.

Solicitat de MEDIAFAX să aprecieze reacţia autorităţilor române la recentul zbor al lui Rogozin, însărcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, a arătat că pentru SUA este încurajator faptul că sancţiunile au efect.

"Este încurajator să vedem că sancţiunile înseamnă ceva. Reprezentând o ţară care a impus sancţiuni Rusiei, pot spune că este încurajator că sancţiunile au un impact", a declarat Butcher.

Întrebat dacă se consultă cu autorităţile române cu privire la sancţiunile impuse Rusiei, diplomatul american a precizat că există consultări cu Bucureştiul privind toate aspectele răspunsului la criza din Ucraina.

"Avem consultări foarte strânse cu autorităţile române cu privire la toate aspectele modului de a răspunde crizei din Ucraina şi puteţi observa că tindem să avem aceeaşi perspectivă asupra situaţiei generale", a afirmat însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici