Emil Boc a prezentat priorităţile bugetului pentru 2009

Premierul Emil Boc a declarat, după întâlnirea PDL-PSD de la Senat, că axele proiectului de buget pe 2009 sunt dezvoltarea economică, investiţiile şi protejarea persoanelor cu salarii şi pensii mici, şi că încă se face analiza asupra disponibilizărilor din ministere.

25 afișări
Imaginea articolului Emil Boc a prezentat priorităţile bugetului pentru 2009

Emil Boc a prezentat priorităţile bugetului pentru 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

"Am stabilit ca, în ordinea prirorităţilor, dezvoltarea economică, investiţiile şi protejarea celor cu venituri mici, pensii şi salarii mici, să fie axe ale programului bugetar", a spus Emil Boc.

El a arătat că aceste priorităţi vor fi "detaliate" în Guvern, până joi, când se va aproba forma finală a proiectului bugetului de stat pe anul 2009.

Întrebat dacă s-a discutat şi problema disponibilzărilor din aparatul central al ministerelor, Boc a răspuns: "Se face o analiză".

Liderii PDL şi PSD s-au întâlnit, luni dimineaţă, la Senat, în şedinţa conducerii coaliţiei, pentru a discuta proiectul bugetului de stat pe 2009, una dintre problemele analizate fiind majorarea pensiilor şi salariilor mici începând cu această primăvară.

Printre subiectele discutate s-au aflat cel al majorării salariilor şi pensiilor mici cu un procent mai mare în comparaţie cu cei care au pensii şi salarii mult peste medie, care vor beneficia de o mărire ponderată.

Majorarea pensiilor şi salariilor ar putea fi iniţiată chiar din această primăvară. Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că social-democraţii intenţionează să propună o majorare a pensiilor şi salariilor mici din educaţie, începând cu 1 martie.

Citeşte şi

Boc: Guvernul îi va proteja pe cei cu pensii şi salarii mici

Bugetul de stat pe 2009 va fi aprobat joia viitoare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici