Ilie Sârbu: Era întâlnirilor la restaurant în care se luau decizii importante a apus

Preşedintele PSD Timiş, Ilie Sârbu, a declarat, vineri, că deciziile luate în timpul unor întâlniri, seara, la restaurant, între liderii partidului, nu mai funcţionează, un exemplu fiind faptul că Gheorghe Nichita a pierdut preşedinţia Consiliului Naţional al PSD în faţa lui Adrian Năstase.

32 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: Era întâlnirilor la restaurant în care se luau decizii importante a apus

Ilie Sârbu: Era întâlnirilor la restaurant în care se luau decizii importante a apus (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Sârbu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că nu mai sunt "actuale" voturile date "la comandă" după o seară petrecută la restaurant.

"Din punct de vedere formal, în PSD a apus era întâlnirilor la restaurante în care se luau decizii importante pentru partid. Ceea ce se poate constata este că ele nu mai au efect. Se duc 26 de lideri de organizaţii locale şi când se uită la vot ar trebui să le fie cumva jenă de ceea ce au promis ei seara la restaurant. Deci nu mai sunt actuale voturile astea la comandă, date după o seară în care s-a petrecut sau a fost voie bună la un restaurant", a afirmat Sârbu.

În opinia sa, rezultatul votului din Consiliul Naţional l-a surprins pe Gheorghe Nichita, acesta fiind convins că "totul e aranjat".

"Cred că rezultatul l-a surprins pe Nichita. Fiindcă ieri (joi - n.r.) am fost la o emisiune, la un post de televiziune central, şi era foarte convins că totul e aranjat. Din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat la Congres", a afirmat Ilie Sârbu.

Preşedintele PSD Timiş a afirmat că luarea deciziilor la restaurante a funcţionat până când Victor Ponta a câştigat preşedinţia partidului.

"A mers, am fost şi eu la asemenea întâlniri, chiar eram sufletul acestor întâlniri. Când a apărut situaţia cu Victor (Ponta - n.r.) mi-am dat seama că trebuie să părăsesc tabăra, civilizat. Dar de atunci ceva s-a schimbat, nu a mai funcţionat. Pentru că până atunci, tot ce hotăram noi se întâmpla a doua zi", a spus Sârbu.

Întrebat de ce nu mai funcţionează aceste întâlniri la restaurante, Ilie Sârbu a afirmat că o mare parte din membrii PSD nu mai sunt de acord cu liderii de filiale.

"Cred că cei care votează, o mare parte dintre ei, sunt din start în dezacord cu liderii de organizaţii. Niciun lider de organizaţie, cu mici excepţii, nu mai poate întruni o unanimitate de vederi. Oamenii s-au mai schimbat, s-au mai schimbat condiţiile, s-a mai democratizat partidul... Şi, în aceste condiţii, oamenii ştiu că tu te-ai dus la restaurant şi le-ai tranzacţionat votul. Şi unii au această demnitate", a explicat preşedintele PSD Timiş.

El a afirmat că a simţit faptul că nu mai există unanimitate în partid înaintea Congresului Naţional al PSD, când mai mulţi membri ai filialei au avut o poziţie contrară cu a sa.

"Eu am simţit-o şi la noi (în filiala PSD Timiş - n.r.). A fost opoziţie pe faţă. Cazul lui Brânzan, al lui Mihoc, care nu m-au deranjat. A fost o opoziţie firească. Şi n-am cerut niciodată colegilor mei să voteze într-un anumit fel. Ei au decis. Victor Ponta era susţinut de organizaţie chiar înainte de a mă pronunţa eu. Eu chiar eram atunci în cealaltă tabără. Deci, din acest punct de vedere, cred că ar trebui să încheiem acest capitol", a conchis Sârbu.

Adrian Năstase a fost reales, joi seară, preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, obţinând 407 voturi, în timp ce contracandidatul său, Gheorghe Nechita, a obţinut 219 voturi, potrivit rezultatelor oficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici