IPP vrea o dezbatere Băsescu-Geoană-Antonescu, moderată de C.T.Popescu

Institutul pentru Politici Publice (IPP) îşi exprimă disponibilitatea de a organiza o dezbatere electorală, vineri, între candidaţii Crin Antonescu, Traian Băsescu şi Mircea Geoană, care să îl aibă ca moderator independent pe Cristian Tudor Popescu.

22 afișări
Imaginea articolului IPP vrea o dezbatere Băsescu-Geoană-Antonescu, moderată de C.T.Popescu

IPP vrea să organizeze vineri dezbatere Băsescu-Geoană-Antonescu, moderată de C.T.Popescu (Montaj foto)

Institutul pentru Politici Publice îşi exprimă public dezamăgirea, într-un comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX, faţă de perspectiva ca alegătorii să fie privaţi de audierea unei dezbateri publice, înainte de primul tur al alegerilor, între principalii candidaţi la Preşedinţia României.

Candidaţii la Preşedinţie au primit în ultimele zile invitaţii de a participa la dezbateri publice de la televiziuni sau de la organizaţii neguvernamentale, printre care şi Institutul pentru Politici Publice dar, în final, nu au dat curs niciunei invitaţii până acum. Atitudinea candidaţilor, mai ales a celor plasaţi în primele poziţii în sondaje, de a nu participa la dezbateri publice are repercursiuni asupra intenţiei populaţiei de a se mai prezenta la urne, precizează IPP.

"Institutul pentru Politici Publice reia apelul adresându-se nominal candidaţilor Crin Antonescu, Traian Băsescu şi Mircea Geoană de a se prezenta în aceeaşi dezbatere publică, dovedind faptul că înţeleg datoria pe care o poartă de a informa electoratul asupra ofertei lor concrete pentru România. Sugerăm în continuare ca dezbaterea finală de mâine, vineri 20 noiembrie a.c., să fie iniţiată de o organizaţie neguvernamentală, cu moderator independent, Cristian Tudor Popescu (recunoscut ca fiind cel mai important jurnalist din presa română) şi la care să fie prezente toate instituţiile de presă interesate, pentru o cât mai largă expunere a discuţiilor", se mai arată în comunicat.

IPP precizează că este o organizaţie neguvernamentală considerată de multe ori incomodă de către toate partidele politice, prin analizele şi punctele de vedere exprimate public, care a dovedit în ultimii ani faptul că are capacitatea să asigure un climat de obiectivitate necesar unei dezbateri între politicieni.

"Apreciem că acest atu al IPP poate da garanţia unui eveniment concentrat exclusiv pe conţinutul răspunsurilor candidaţilor la întrebări legate de teme care interesează pe cetăţenii României, limitând suspiciunile cu privire la potenţialele «regii» politice ale dezbaterii în sine", mai precizează IPP.

Dezbaterea care urma să aibă loc, miercuri seară, la TVR, între candidaţii la prezidenţiale a fost anulată, organizatorii anunţând că 4 dintre cei 7 invitaţi au refuzat să se prezinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici