Kelemen, după ce UDMR a votat pentru demiterea Guvernului: Nu vom susţine o majoritate PSD şi nici un premier susţinut de PSD

O nouă nominalizare a lui Ludovic Orban ca premier din partea preşedintelui Klaus Iohannis înseamnă că şeful statului doreşte să împingă lucrurile spre alegerile anticipate, spune Kelemen Hunor. UDMR nu susţine crearea unei majorităţi în jurul PSD şi nici un premier susţinut de PSD.

2151 afișări
Imaginea articolului Kelemen, după ce UDMR a votat pentru demiterea Guvernului: Nu vom susţine o majoritate PSD şi nici un premier susţinut de PSD

Kelemen: O nouă nominalizare a lui Orban ca premier înseamnă că preşedintele vrea anticipate

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că Uniunea ca participa la consultările de la Cotroceni şi va vedea ce propunere face preşedintele pentru premier.

„Ce pot să spun e că noi nu vom avea o propunere pentru prim-ministru. De asemenea, nu vom susţine crearea unei majorităţi în jurul PSD şi nici un premier susţinut de PSD. Dacă va fi propus, din nou, Ludovic Orban ca premier, vom vedea. Dacă va veni preşedintele Iohannis cu această propunere înseamnă că doreşte să împingă lucrurile spre alegerile anticipate. E puţin probabil să ai argumente logice după ce miercuri ai avut 261 de voturi împotrivă iar poimâine să crezi că vei avea 233 de voturi pentru”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, mingea se află în terenul preşedintelui Klaus Iohannis şi rămâne de văzut cum doreşte acesta gestionarea situaţiei.

„După cele 25 de ordonanţe de urgenţă, lucrurile se schimbă puţin şi nu ştim care este situaţia legală şi juridică a acestora, nici a celei care schimbă legea electorală. Asta deoarece nu au avut avizele de la Consiliul Legislativ, iar fără acesta nu se pot publica în Monitorul Oficial. Dacă, totuşi, apare OUG respectivă trebuie atacată la CCR de către Avocatul Poporului deoarece Guvernul schimbă regulile jocului în timpul jocului în mod radical”, a precizat preşedintele UDMR.

Kelemen a explicat că s-au modificat lucruri importante în legea electorală, astfel că toată lumea poate vota unde doreşte, ceea ce nu este deloc în regulă: „În acea OUG se spune că alegerile locale şi cele parlamentare au loc în aceeaşi zi, deşi există o interdicţie din partea CCR şi o recomandare a Comisiei de la Veneţia de care Guvernul nu a ţinut cont. Până nu se clarifică de CCR aceste lucruri, e puţin probabil să mergi liniştit spre anticipate cu toate că anticipatele sunt de dorit şi poate ar rezolva criza guvernamentală care durează de 8 ani”.

PNL a decis să meargă la consultările de la Cotroceni cu aceeaşi formulă de miniştri, au declarat surse liberale, joi, pentru MEDIAFAX. Ludovic Orban va fi propunerea liberalilor pentru a fi nominalizat de preşedintele Klaus Iohannis, atât în prima, cât şi la o eventuală a doua rundă de consultări.

După calculele liberalilor, votul pentru prima propunere de Cabinet ar trebui să fie organizat în jur de 24-25 februarie, au mai precizat sursele.

Klaus Iohannis discută, joi, la Cotroceni, cu liderii de partide, pentru desemnarea unui nou Guvern.Astfel, la ora 12:00, şeful statului va discuta cu reprezetanţii PNL, urmând ca în cursul zilei să aibă consultări şi cu reprezetanţii PSD, USR, UDMR, PMP, Pro România, dar şi cu grupul minorităţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici