Lider PSD Sector 1, oficial despre pedeapsa pe care o va primi Firea: Nu va fi exclusă. Vedem dacă i se retrage sprijinul politic

Preşedintele PSD Sector 1, primarul Daniel Tudorache, a declarat duminică, la un post de televiziune, că primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu va fi „sub nicio formă” exclusă din partid şi a adăugat că rămâne de văzut dacă în şedinţa de luni a CExN îi va fi retras sprijinul politic.

1246 afișări
Imaginea articolului Lider PSD Sector 1, oficial despre pedeapsa pe care o va primi Firea: Nu va fi exclusă. Vedem dacă i se retrage sprijinul politic

Lider PSD Sector 1, oficial despre pedeapsa pe care o va primi Firea: Nu va fi exclusă. Vedem dacă i se retrage sprijinul politic

Întrebat ce efect ar avea dacă Gabrielei Firea i se va retrage sprijinul politic, în şedinţa CExN al PSD de luni, preşedintele PSD Sector 1, Daniel Tudorache a răspuns duminică, la Digi 24: „Aşteptăm să vină ziua de mâine, ziua CEx, să vedem dacă va fi votată. Vă daţi seama, este o chestie inedită, un coleg de-al nostru, un primar, să i se ridice sprijinul politic. Vom vedea, deci nu putem anticipa ce se întâmplă mâine la CEx”.

Acesta a adăugat că Firea nu va fi exclusă şi că retragerea sprijinului politic ar însemna pierderea şefiei interimare a PSD Bucureşti.

„Nu ar mai fi preşedinte la organizaţia de Bucureşt şi atât. Ar fi asociată în continuare (cu PSD - n.r.) pentru că nu va fi exclusă din partid, sub nicio formă”, a menţionat Tudorache.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică seara, la un post de televiziune, că nu ştie dacă va fi sancţionată în şedinţa CExN al PSD de luni, dar că o eventuală pierdere a funcţiilor în partid nu o va afecta politic, ci doar uman.

„Dacă mi se vor lua funcţiile politice nu voi fi cu nimic afectată. Prezenţa mea în BPN şi CEx nu au adus nimic bun bucureştenilor. Tot ce am făcut şi nu am făcut în doi ani ca primar general, sunt primul critic al meu, nu spun că am făcut de nota 10, dar tot ce s-a făcut a fost prin munca echipei mele, cu niciun alt sprijin, din păcate. La ce rost să ai aceste funcţii politice, doar ca să te împăunezi cu ele? (...) Nu spun că nu mă afectează la nivel uman, vă daţi seama că sunt totuşi colegii mei, sunt de aproape 7 ani în PSD, mult, puţin, este totuşi o perioadă”, a declarat Gabriela Firea, duminică seară, la Digi 24.

Ea a adăugat că nu vrea să fie exclusă din partid.

Firea este vicepreşedinte naţional PSD, lider interimar al organizaţiei de Bucureşti şi preşedintele filialei judeţene din Ilfov.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni, la Parlament, de la ora 11.00.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că la şedinţa CExN ar trebui să fie luată o măsură „cât mai drastică”, şi anume excluderea din formaţiune sau retragerea sprijinului politic pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Referitor la acest subiect, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a afirmat vineri, pentru MEDIAFAX, că este „obligatoriu” ca formaţiunea să tranşeze cazul primarului general al Capitalei, care prin declaraţiile sale „afectează întregul partid”.

Şi liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că speră să nu continue „cursa excluderilor” la şedinţa CExN de luni, dar depinde şi de ce îşi doreşte Gabriela Firea, el menţionând că s-ar putea ca primarul Capitalei să vrea să-şi piardă calitatea de membru de partid.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a spus vineri că îşi aşteaptă „sentinţa” la Comitetul Executiv Naţional al PSD şi că nu vor fi surprize în privinţa situaţiei sale, întrucât ştie că „se doreşte” să fie înlăturată de la conducerea PSD Bucureşti şi Ilfov pentru că cei care sunt în dezacord cu liderul PSD sunt „decapitaţi”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici