Marko: UDMR nu are un conflict cu preşedintele Băsescu

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că nu există un conflict între Uniune şi preşedintele Traian Băsescu, cerând solidaritate din partea întregii clase politice.

10 afișări
Imaginea articolului Marko: UDMR nu are un conflict cu preşedintele Băsescu

Marko: UDMR nu are un conflict cu preşedintele Băsescu (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Marko a negat că ar exista un conflict, chiar şi latent, între preşedintele Traian Băsescu şi UDMR, adăugând că nimeni nu are nevoie de conflicte, nici la nivelul coaliţiei guvernamentale, nici al întregii clase politice.

"În primul rând, de ce credeţi că avem un astfel de conflict latent sau că am fi avut un astfel de conflict? Nu, în acest moment nu avem nevoie de niciun fel de conflicte, nu numai că nu am avea nevoie de conflicte în cadrul coaliţiei guvernamentale în general, în ceea ce priveşte clasa politică am avea nevoie de o solidaritate mult mai mare inclusiv din partea opoziţiei. Eu înţeleg criticile din partea opoziţiei, dar atunci când ne critică pentru reducerea pensiilor şi după aceea ne critică şi pentru cealaltă alternativă, majorarea TVA, atunci nici eu nu mai înţeleg ce vor să ne spună şi ce vor să ne propună", a spus Marko Bela.

La insistenţele jurnaliştilor în legătură cu relaţia Uniunii cu preşedintele, Marko Bela a spus că a "auzit" că acesta a apreciat UDMR şi în urmă cu o zi.

Referitor la criticile aduse de preşedinte senatorului UDMR Gyorgy Frunda, în privinţa Legii ANI, Marko Bela a arătat că el nu are ce comenta.

"Domnul Frunda răspunde la aceste critici, eu nu am în continuare ce comenta. De fapt, nu este vorba de un vot al domnului Frunda, este un vot al întregii clase politice. În rest, sunt de acord că trebuie să discutăm despre problema corupţiei în general în societatea românească şi mai ales într-o perioadă de criză", a spus Marko.

Întrebat dacă ar susţine ieşirea UDMR de la guvernare, Marko Bela a spus că nu este partizanul unei astfel de idei.

El a admis că nici nu se aştepta să fie atât de grea guvernarea, dar a subliniat că, din moment ce UDMR şi-a asumat această participare la conducerea ţării, trebuie să îşi asume şi dificultăţile.

"În ceea ce mă priveşte, eu nu aş propune aşa ceva (retragerea de la guvernare - n.r.). E adevărat ce am spus de mai multe ori, că într-o astfel de perioadă eventual este mai bine să fii în opoziţie şi de acum o jumătate de an de când ne-am asumat guvernarea sincer nici noi nu ştiam că ne aşteaptă momente atât de grele. Ştiam că situaţia este grea, dar nu am ştiut că vom ajunge la astfel de măsuri dureroase. Dar, dacă ne-am asumat guvernarea, trebuie să ne asumăm şi dificultăţile. Dacă ai şanse să impui o reformă în întreaga administraţie, inclusiv descentralizarea, atunci trebuie să te foloseşti de această şansă", a conchis Marko.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici