Năstase: Singura obsesie a lui Băsescu rămâne, invariabil şi regretabil, Adrian Năstase

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, susţine, într-o postare pe blog, că singura "obsesie" a preşedintelui Traian Băsescu "rămâne, invariabil, dar şi regretabil, Adrian Năstase", şeful statului confirmând încă o dată faptul că dosarele fostului premier "sunt politice şi sunt pornite de la el".

19 afișări
Imaginea articolului Năstase: Singura obsesie a lui Băsescu rămâne, invariabil şi regretabil, Adrian Năstase

Năstase: Singura obsesie a lui Băsescu rămâne, invariabil şi regretabil, Adrian Năstase (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Într-o postare intitulată "Obsesia lui Traian Băsescu", Năstase relatează că a revenit miercuri seară în ţară şi a vrut să vadă mai multe detalii despre întâlnirea de marţi de la Cotroceni.

"Mă aşteptăm să văd subtilităţi constituţionale sau viziuni interesante din partea preşedintelui cu privire la noua Constituţie. Că doar de aceea a convocat întâlnirea şi a stabilit termenii. Citind însă relatările despre întâlnire, am constatat (încă o dată) că Băsescu nu e deloc preocupat de Constituţie. Pare că nu îl interesează foarte mult nici temele sociale sau economice, care împing sindicatele la proteste. Singura lui obsesie rămâne, invariabil, dar şi regretabil, Adrian Năstase. Faptul că a făcut referiri la mine, chiar şi într-un moment în care se discută cu totul altceva, dovedeşte că Băsescu are, în continuare, o obsesie politică", scrie fostul premier.

Năstase menţionează că până acum el era acuzat că se referă prea des la Băsescu, iar el spunea, mereu, că face acest lucru pentru că şeful statului nu se abţine să îşi îndrepte mereu atenţia sau instituţiile pe care le controlează asupra sa, aşa cum s-a întâmplat şi marţi, când nu era nici măcar în ţara pentru a comenta.

"Ceea ce este mai grav, prin referirea la «procurorul» care ar fi trebuit să mă «ia», Băsescu confirmă încă o dată faptul că dosarele mele sunt politice şi sunt pornite de el. Asta a fost intenţia lui, de la început, şi, de aceea a încercat să folosească în acest scop un procuror ceauşist - Monica Macovei - şi un procuror obedient, la DNA, Daniel Morar. Pentru că nu poate să-şi ţină gura, Băsescu a devoalat, de fapt, ce a încercat în aceşti ani. Trist... Ăsta e şeful statului român. Cel care vrea «să înceapă modernizarea statului». Cel care invită partidele la consultări, în numele interesului naţional, le jigneşte punându-le alături de dezertorii pe care i-a încurajat să le părăsească, se angajează să nu mai sprijine traseismul politic în ziua în care o deputată de la PSD este atrasă în zona viitorului partid prezidenţial şi în ziua în care reprezentanţii acestuia încearcă să angajeze discuţii la Bruxelles pentru intrarea actualei grupări în Partidul socialiştilor europeni. Unii spun că Băsescu e bolnav cu ficatul. Nu cred că acolo e problemă. Din păcate, problemele lui generează probleme pentru toţi românii care încă mai stau în ţară. Pentru că mulţi au plecat deja. Şi se pregătesc şi alţii să le urmeze exemplul. Şi nu neapărat din motive economice...", susţine Adrian Năstase.

El adaugă că poate aşa se va înţelege mai bine cum s-au derulat ultimii ani pentru el, fiind "nevoit" să vorbească despre Băsescu dintr-un singur motiv - ocupă funcţia de preşedinte şi este prezent, fie că vrem sau nu, în viaţă noastră.

"El însă nu este în aceeaşi situaţie. Cu toate astea, fie în campania pentru prezidenţiale, fie atunci când era atacat un membru al familei sale, fie la întâlnirile cu partidele politice sau în anumite cercuri cu oameni politici din străinătate, a continuat să mă atace şi să lanseze minciuni în legătură cu mine - public sau în întâlniri restrânse. De ani de zile. Are această «obsesie» tot mai ciudată, fiindcă deja nu mai este explicabilă politic", mai susţine social-democratul.

Preşedintele CN al PSD apreciază că motivul pentru care preşedintele Băsescu face acest lucru este probabil şi de ordin practic.

"Se gândeşte mereu să creeze perdele de fum pentru a-şi acoperi propriile probleme. Relaţia sa cu justiţia a fost mereu complicată. Şi când fugea de rezultatele controalelor făcute la Primărie. Sau de rezultatele anchetelor Curţii de Conturi. Sau, pur şi simplu, de procurori, încercând să se acopere cu diverse forme de imunitate. Mai întâi, parlamentară (celor care vor replica spunând că şi-a dat demisia din funcţia de parlamentar, le aduc aminte că a fost doar un gest de imagine, legat nu de flotă ci de casa cu 7 camere obţinută fără a avea dreptul, după cum se arată în Raportul Comisiei de anchetă privind locuinţele), iar apoi prezidenţială. Imunitatea îi e atât de dragă, încât a făcut orice (chiar şi - se spune - fraude în alegeri) pentru a o păstra", mai susţine Adrian Năstase.

În încheiere, fostul premier se întreabă ce va mai inventa Traian Băsescu pentru a evita să se discute, în viitor, despre problemele sale reale.

Preşedintele Traian Băsescu şi liderul PSD Victor Ponta au avut, marţi, la începutul consultărilor de la Cotroceni pe tema revizuirii Constituţiei, un schimb de replici, preşedintele PSD afirmând că nu îl are alături pe Crin Antonescu să-i spună ce să facă, în replică şeful statului spunându-i că ar fi putut să-l ia pe Adrian Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici