Orban, despre raportarea la coronavirus: Există o atitudine de neglijare a pericolului, generată de lideri politici iresponsabili

  • Există, legat de epidemia de COVID-19, „o atitudine de neglijare a pericolului”, generată de lideri politici iresponsabili, consideră Ludovic Orban
  • Acesta a mai spus că unii politicieni „au îndemnat oamenii să nu respecte regulile”
630 afișări
Imaginea articolului Orban, despre raportarea la coronavirus: Există o atitudine de neglijare a pericolului, generată de lideri politici iresponsabili

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a spus, duminică seara, că există, legat de epidemia de COVID-19, „o atitudine de neglijare a pericolului”, generată, în mare parte, de mesajele transmise de anumiţi „lideri politici iresponsabili”.
 
„Există o relaxare şi o atitudine de neglijare a pericolului. Aceasta atitudine a fost generată, în mare parte, şi de foarte multe luări de poziţii, din păcate, din partea unor lideri politici iresponsabili, care au îndemnat oamenii să nu respecte regulile, care au bagatelizat în discursurile publice şi care i-au determinat pe mulţi români să nu perceapă la adevărata gravitate riscul acestei epidemii”, a spus Ludovic Orban, la Realitatea Plus.
 
În acest context, şeful Executivului a amintit despre acţiunile Avocatului Poporului de a sesiza CCR în legătură cu mai multe măsuri luate de statul român în perioada epidemiei de COVID-19. El a spus că dacă nu ar fi fost impuse izolare sau carantinarea, „România ar fi ajuns Italia la pătrat”, din punct de vedere al numărului de infecţii cu noul coronavirus.
 
„Noi am iniţiat procedura de demitere a persoanei care deţine funcţia de Avocat al Poporului, nu de demitere a Avocatului Poporului. Noi ne dorim un Avocat al Poporului care să acţioneze în sensul constituţional şi legal al instituţiei Avocatului Poporului, adică să apere drepturile oamenilor. Vom vedea. Noi procedura am iniţiat-o, vom vedea ce va face PSD. Dacă PSD nu va susţine acest demers, înseamnă că împărtăşeşte toate acţiunile Avocatului Poporului, Renate Weber, şi este solidar cu aceste acţiuni, inclusiv cu acţiunea de atacare la Curtea Constituţională a legii votate de Parlament privind impozitarea pensiilor speciale”, a mai spus premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici