Osman Koray Ertaş, şeful de cabinet al preşedintelui Gül, numit ambasador al Turciei la Bucureşti

Preşedintele Turciei, Abdullah Gül, a decis schimbarea mai multor ambasadori ai acestei ţări, la Bucureşti fiind numit şeful său de cabinet, Osman Koray Ertaş, relatează Hürriyet Daily News.

633 afișări
Imaginea articolului Osman Koray Ertaş, şeful de cabinet al preşedintelui Gül, numit ambasador al Turciei la Bucureşti

Osman Koray Ertaş, şeful de cabinet al preşedintelui Gül, numit ambasador al Turciei la Bucureşti (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Osman Koray Ertaş îi va urma în funcţia de ambasador la Bucureşti lui Ömür Şölendil, aflat la post din 2011.

Potrivit Hürriyet Daily News, ministrul de Externe, Ahmet Davutoğlu, i-a informat verbal pe cei vizaţi de noile funcţii, iar decretul preşedintelui urmează să fie publicat, în curând, în Monitorul Oficial.

Ambasadorul de la Moscova, Aydin Sezgin, va fi mutat la misiunea din Roma, în timp ce ambasadorul din Iran, Ümit Yardım, a fost numit ambasador în Rusia.

Subsecretarul de stat adjunct Ömer Önhon, fost ambasador în Siria, până la întreruperea relaţiilor Turciei cu regimul lui Bashar al-Assad, în 2011, a fost numit ambasador în Spania.

De asemenea, preşedintele Abdullah Gül a numit noi ambasadori la Vatican, în Croaţia, Canada, Mexic, Letonia, Senegal, Kenya, Liban, Maroc, Macedonia, precum şi un nou reprezentant permanent al Turciei la Consiliul Europei.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici