Pachet anti-criză pentru sprijinirea populaţiei şi industriei româneşti depus în Parlament

Deputaţii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au depus, joi, două proiecte de lege care sprijină populaţia şi industria românească: „Propunerile vin în contextul eşecului schemei de plafonare realizată de guvern şii a crizei energetice la nivel european, a exploziei preţurilor la bunuri şi servicii”

198 afișări
Imaginea articolului Pachet anti-criză pentru sprijinirea populaţiei şi industriei româneşti depus în Parlament

Pachet anti-criză pentru sprijinirea populaţiei şi industriei româneşti depus în Parlament

Primul proiect de lege conţine un set de soluţii pentru reducerea facturilor la energie şi gaze, printre care reducerea TVA-ul la energie şi gaze de la 19% la 5%, eliminarea accizei, certificatelor verzi şi contribuţiei de cogenerare din factură şi vouchere pentru fiecare gospodărie.

Al doilea proiect vizează reducerea treptată a impozitării muncii, până la zero taxe.

USR a reluat în noul proiect legislativ propunerile din octombrie 2021 de reducere a TVA-ului, eliminarea accizei, certificatelor verzi şi contribuţiei de cogenerare din facturile la energie şi gaze, măsuri luate şi de alte state europene, precum Germania sau Spania.

În acelaşi timp, proiectul prevede ca toţi românii să primească un voucher de 1.000 de lei pentru plata facturilor de utilităţi. Pentru industrie, USR propune un sprijin pentru toate companiile, respectiv, reducerea taxelor de plată către stat în cuantumul a 50% din creşterea facturilor la energie şi gaz, raportată la luna ianuarie 2022.

„Un eşec cât o ţară, asta reprezintă schema de plafonare/compensare a preţurilor. Pentru că această schemă a dus la creşterea artificială a preţurilor pe piaţa de energie, a omorât concurenţa şi a dat o pagubă statului român de 40 de miliarde de lei, bani pe care nu i-a văzut nimeni niciodată. Acum, după ce au creat haos pe piaţa de energie, au decis să modifice schema de plafonare prin reducerea ajutoarelor. Industria românească este lăsată să îşi închidă porţile, iar românii vor suporta costurile prin creşterea galopantă a preţurilor şi pierderi de locuri de muncă. Sunt necesare măsuri rapide, iar prin acest proiect venim cu soluţiile care să ajute toţi românii, toate întreprinderile româneşti şi să stimuleze eficienţa,” declară deputata USR Cristina Prună.

Al doilea proiect extinde deducerea personală pentru o sumă echivalentă cu salariul minim, atât pentru impozitul pe venit cât şi pentru contribuţiile obligatorii.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
prună,
năsui,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici