Ponta anunţă că România va participa la coaliţia contra Statului Islamic nu cu militari, ci logistic

România va participa la coaliţia internaţională de combatere a organizaţiei teroriste Statul Islamic, dar nu cu militari, ci cu sprijin logistic, operaţional şi umanitar, a anunţat premierul Victor Ponta.

262 afișări
Imaginea articolului Ponta anunţă că România va participa la coaliţia contra Statului Islamic nu cu militari, ci logistic

Ponta anunţă că România va participa la coaliţia contra Statului Islamic nu cu militari, ci logistic (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

El a precizat, la postul public de televiziune, că s-a consultat în acest sens cu miniştrii români de Apărare şi Externe.

"În ceea ce priveşte coaliţia internaţională de combatere a organizaţiei teroriste Statul Islamic, am anunţat foarte clar, după ce m-am sfătuit cu ministrul Apărării, cu ministrul de Externe, că România va participa la această coaliţie, nu cu trupe de teren, cu militari în teren, dar cu tot ce înseamnă sprijin logistic, operaţional şi umanitar", a spus Ponta, aflat în Statele Unite ale Americii pentru Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici