Ponta: Boc este incompetent şi mult prea slugarnic

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Emil Boc este "incompetent şi mult prea slugarnic" şi de aceea este prim-ministrul cu cele mai multe ordonanţe şi proiecte de legi declarate neconstituţionale.

18 afișări
Imaginea articolului Ponta: Boc este incompetent şi mult prea slugarnic

Ponta: Boc este incompetent şi mult prea slugarnic (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Sunt nenumărate ordonanţe aberante date de Boc. Boc, nu întâmplător, este prim-ministrul cu cele mai multe ordonanţe şi proiecte de legi declarate neconstituţionale, pentru că este şi incompetent şi este şi mult prea slugarnic. Orice fel de ordin îi dă preşedintele Băsescu, se apucă repede şi îl scrie într-o ordonanţă sau într-o lege. Cred cu tărie că toate ordonanţele date de Emil Boc sunt nişte prostii şi trebuie combătute în orice fel", a spus Victor Ponta.

El a adăugat că nu i se pare în regulă faptul că numai Avocatul Poporului poate să conteste aceste ordonanţe ale Guvernului şi va propune o modificare legislativă în acest domeniu.

"Le lăsăm să producă efecte şi după aceea ne trezim că sunt declarate neconstituţionale şi nu mai ştim cum să le reparăm. Mi se pare inacceptabil că acelaşi Avocat al Poporului nu a atacat ordonanţa privind modificarea TVA sau nu se atacă ordonanţele prin care administraţiile locale sunt pur şi simplu distruse, pentru că, dacă îşi închipuia domnul Boc că tăind banii de la consilii judeţene şi de la primării taie numai de la PSD este în ignoranţă", a afirmat Ponta.

Potrivit liderului PSD, "măsurile aberante" ale Guvernului au distrus autonomia locală şi au băgat în faliment consiliile judeţene şi primăriile.

El a spus că ordonanţele Guvernului fac foarte mult rău nu doar adversarilor politici ai lui Emil Boc, ci şi României.

"Am văzut aceste ordonanţe, sunt extrem de dăunătoare în primul rând pentru că se fac absolut peste noapte. Probabil că preşedintele Băsescu se enervează, îl sună pe Boc şi a doua zi apare ordonanţa. După care, a treia zi încep să calculeze ce înseamnă asta. În nicio ţară normală nu se întâmplă aşa ceva (…) O ţară în care guvernatorul Băncii Naţionale critică Guvernul, ministrul de Finanţe vine cu alte idei decât propriul Guvern, prim-ministrul se luptă cu disponibilizaţii, este foarte greu să spui că ai o speranţă sau vreo soluţie pentru România", a afirmat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici