Ponta: Schulz, dacă va fi preşedintele CE, ştie câtă bază poate pune pe vorbele lui Traian Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că social-democratul german Martin Schulz, dacă va ajunge preşedinte al CE, va şti câtă bază să pună pe "vorbele" lui Traian Băsescu şi pe ale Monicăi Macovei, şi nu se va lăsa "minţit şi manipulat" de la Bucureşti.

250 afișări
Imaginea articolului Ponta: Schulz, dacă va fi preşedintele CE, ştie câtă bază poate pune pe vorbele lui Traian Băsescu

Martin Schulz (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

Şeful Guvernului a precizat, la atelierul PSD dedicat politicii externe, că unul dintre obiectivele politice ale partidului este susţinerea candidatului comun al social-democraţilor şi socialiştilor din Europa pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Martin Schulz.

"Mâine (sâmbătă - n.r.) o să propun în cadrul Consiliului Naţional un vot pentru susţinerea noastră, însă cred că toţi îl cunoaşteţi foarte bine pe Martin Schulz. A fost de multe ori în România, a fost de multe ori alături de noi, este o personalitate care va însemna, dacă va ajunge preşedinte al CE, că România are în fruntea Comisiei Europene, un om nu doar din familia noastră politică, da' un om care ne cunoaşte foarte bine", a spus Victor Ponta.

Potrivit premierului, Martin Schulz "ştie foarte bine şi câtă bază poţi să pui pe vorbele lui Băsescu sau a lui Macovei" pe care "le-a experimentat prin Parlamentul European. "Deci, o persoană care nu se lasă minţită si manipulată de tot felul de oameni de aici de la Bucureşti, care, de fiecare dată, ne vorbesc de rău la Bruxelles", a conchis Ponta.

Desemnarea lui Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, drept candidat al stângii europene la preşedinţia Comisiei Europene a fost aprobată, la 9 octombrie, de către grupul socialist, al doilea cel mai important grup politic în PE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici