Premierul Ungariei, Viktor Orban, a ajuns la Băile Tuşnad

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a ajuns, vineri după-amiază, la Băile Tuşnad, pentru a participa la Universitatea de Vară "Balvanyos", el fiind întâmpinat de vicepremierul ungar, Semjen Zsolt, precum şi de liderul UDMR, Kelemen Hunor.

825 afișări
Imaginea articolului Premierul Ungariei, Viktor Orban, a ajuns la Băile Tuşnad

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a ajuns la Băile Tuşnad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a ajuns la Băile Tuşnad la ora 17.50, din coloana oficială făcând parte cinci maşini şi un microbuz. El s-a cazat la Hotelul Fortuna şi a fost întâmpinat de vicepremierul ungar Semjen Zsolt, dar şi de liderul UDMR, Kelemen Hunor, care se afla într-o întâlnire, la acelaşi hotel, cu Semjen Zsolt.

Viktor Orban va participa la lucrările Universităţii de Vară "Balvanyos", iar vineri are programată şi o întâlnire bilaterală cu Kelemen Hunor, liderul UDMR anunţând că nu va participa oficial la dezbaterile de la Universitatea de Vară "Balvanyos".

Întâlnirea dintre Viktor Orban şi Kelemen Hunor va avea loc cu "uşile închise", accesul presei fiind restricţionat în zona hotelului de forţele SPP din Ungaria şi România.

În drumul spre Băile Tuşnad, o maşină cu număr de corp diplomatic, aflată în spatele coloanei premierului Ungariei, a fost implicată într-un accident rutier, soldat cu un mort şi şase răniţi.

Potrivit adjunctului şefului IPJ Mureş, Valer Ujică, maşina cu număr de corp diplomatic nu făcea parte din coloana oficială a premierului ungar Orban Viktor, ci se deplasa în spatele coloanei. Persoana decedată se afla în altă maşină implicată în accident, a mai arătat acesta.

Universitatea de vară şi tabăra "Balvanyos", ajunsă la a 24-a ediţie, se desfăşoară sub motto-ul "Timpul nostru!", peste 350 de invitaţi urmând să participe la seminariile organizate pe tematici dintre cele mai diverse.

Printre personalităţile care se vor afla la Băile Tuşnad se numără şi vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, europarlamentarii Sogor Csaba şi Tokes Laszlo, dar şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc. Totodată, a devenit o tradiţie ca în ultima zi a taberei să fie prezent şi premierul Ungariei, Viktor Orban, alături de Nemeth Zsolt şi de europarlamentarul Tokes Laszlo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici