Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu: Ţin să mulţumesc pentru rolul jucat de România în dezvoltarea Republicii Moldova

  • Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, la Chişinău, un nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova.
  • Maia Sandu a mulţumit pentru rolul jucat de România în dezvoltarea Republicii Moldova.
2124 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu: Ţin să mulţumesc pentru rolul jucat de România în dezvoltarea Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că, în aceste zile, Republica Moldova păşeşte într-o nouă etapă, atât pe plan intern, cât şi extern, etapă a ieşirii din izolare internaţională.

„Aţi fost alături de noi şi la bine şi la greu. Ţin să vă mulţumesc pentru acest rol jucat de România în dezvoltarea Republicii Moldova. În aceşti ani, România a renovat în Republica Moldova grădiniţe, obiecte culturale, chiar sate întregi. Zeci de mii de tineri şi copii din Republica Moldova au învăţat în liceele şi universităţile din România, cu burse din partea statului român şi au fost primiţi ca acasă, iar elevii din sute de sate moldoveneşti pot merge la şcoală cu unul din autobuzele donate de România. (...) România a venit şi cu investiţii în domenii strategice care ne vor ajuta să consolidăm independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova şi pe viitor. Mă refer la construcţia conductei Iaşi-Ungheni-Chişinău, care va deveni un element important al securităţii noastre energetice”, a declarat Maia Sandu.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că România va urmări promovarea Republicii Moldova ca temă prioritară pe agenda UE şi consolidarea sprijinului UE pentru Republica Moldova.

„Îmi face plăcere să anunţ un nou pachet de sprijin din partea României pentru cetăţenii Republicii Moldova. Prin acest pachet, România are în vedere următoarele: încheierea cât mai rapidă a celui de-al şaselea protocol adiţional la acordul bilateral privind granturi nerambursabile în valoare de 100 de milioane de euro, vizând prelungirea valabilităţii acordului şi extinderea domeniilor de coroperare. Astfel, vom putea continua şi extinde programele bilaterale de succes de până acum”, a spus Iohannis.

Acesta a mai anunţat un sprijin pentru agricultorii din Republica Moldova, constând în aproximativ 6.000 de tone de motorină, dar şi iniţierea unei cooperări pe linia luptei anticorupţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici