PRM a primit gura de oxigen salvatoare de la Gigi Becali, iar Becali de la Vadim Tudor

Aflat în moarte clinică, după eşecul răsunător de la alegerile parlamentare, PRM a primit gura de oxigen salvatoare de la Gigi Becali. Şi Gigi Becali, de la Vadim Tudor.

23 afișări
Imaginea articolului PRM a primit gura de oxigen salvatoare de la Gigi Becali, iar Becali de la Vadim Tudor

PRM a primit gura de oxigen salvatoare de la Gigi Becali, iar Becali de la Vadim Tudor (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Mai precis, când Becali se afla în arest, lui Vadim Tudor i-a venit ideea, la ceas de seară, într-o emisiune în direct, să-i întindă "o mână frăţească prea tânărului confrate", George Becali, şi să-l pună pe listele PRM pentru alegerile europarlamentare.

Liste pe care C.V. Tudor le-a amânat până în ultimul moment, pe motiv că "pluteşte ceva în aer" şi, până la alegerile europarlamentare, se pot întâmpla multe.

De fapt, Vadim Tudor nu avea idee cum să-şi revigoreze partidul, când nimeni nu-l mai băga în seamă, cei mai mulţi oameni ai săi plecaseră, avea datorii mari la plata restanţelor pentru chiria către RAAPS pentru sediul central al PRM şi nu se vedea nimic optimist la orizont.

Până la ideea candidaturii lui Becali, partidul lui C.V. Tudor nu mai interesa pe nimeni, conferinţele preşedintelui PRM fiind atractive doar când mai leşina câte un membru al partidului sau când liderul făcea apel la simpatizanţii PRM să nu mai vină cu răceală sau gripă când el citea comunicate de presă, în prezenţa a cel mult doi ziarişti.

Imediat după propunerea lui Vadim făcută lui Becali, PRM a revenit în lumina reflectoarelor, iar valul de simpatie populară îndreptat spre Becali, aflat în închisoare, s-a revărsat şi peste liderul PRM.

Vadim Tudor a simţit momentul şi l-a exploatat la maximum prin apariţii televizate sau printr-o vizită făcută lui Becali în arest.

C.V. Tudor a găsit şi justificări pentru înfrăţirea lui cu Gigi, "analfabetul" de odinioară. "Oamenii se mai schimbă", explica liderul PRM, iritat că presa scosese din istorie invectivele pe care cei doi le folosiseră, unul faţă de celălalt, de-a lungul timpului.

"Măcar de nu s-ar certa până la alegeri!", spunea îngrijorat un membru PRM despre Vadim şi Becali.

Timpul a fost, însă, poate, prea scurt pentru ca "doi creştini si patrioţi" să se certe. Mai mult, cei doi au găsit, dincolo de interesele comune, şi o pasiune comună: creştinismul. Şi, lucru important, dorinţa de a intra în PE, sau faptul că şi-au găsit părţi interioare comune, i-a facut să vorbească frumos unul despre altul.

"Eu nu am darul oratoriei şi nu vorbesc aşa de frumos ca domnul Vadim", a recunoscut Becali. "Domnul Becali s-a comportat exemplar", a spus Vadim. "Fiecare am contribuit în mod egal la cheltuielile din campanie", a precizat Becali, adăugând că el a dat 200.000 de euro.

Nu au făcut o lansare a candidaţilor pentru PE, dar au semnat un protocol de colaborarea între PRM şi PNG şi au făcut un miting şi un marş, reclamând, din timp, la forurile europene, o posibilă fraudare a alegerilor. Fraudă despre care nimeni nu a mai suflat o vorbă, după anunţarea exit-poll-urilor, care confirmau că Vadim Tudor şi Becali vor fi europarlamentari.

Veseli şi optimişti, cei doi au promis că vor reprezenta cu mândrie România în PE, fiecare mulţumit din mai multe motive: Vadim că "nu au murit caii, când au vrut câinii", iar Becali, pentru că a obţinut cea mai mare imunitate de pe blog, pardon, de pe glob.

(Material realizat de Emma Toader, ema@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici