Rafila, despre cazul de variola maimuţei din Ungaria: Virusul nu trece graniţa

Nu are niciun fel de relevanţă că a apărut un caz de variola maimuţei la graniţă, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: „Virusul nu trece graniţa. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz”.

3394 afișări
Imaginea articolului Rafila, despre cazul de variola maimuţei din Ungaria: Virusul nu trece graniţa

„Nu are niciun fel de relevanţă că a apărut la graniţă. Virusul nu trece graniţa. Este importantă identificarea cazului de infecţie şi izolarea contacţilor, eventual vaccinarea lor. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz”, spune Alexandru Rafila.

El afirmă că România va primi o anumită cantitate de vaccinuri în mod gratuit.

„Este o disponibilitate limitată de vaccin la nivelul UE. Probabil că vom primi o cotă parte similară cu populaţia României din totalul populaţiei UE, deci probabil 2.00 de doze, cu precizarea că pentru un contact e necesară administrarea a două doze” încheie Rafila.

Ungaria a înregistrat primul caz de variola maimuţei la un bărbat de 38 de ani, a declarat miercuri medicul şef Cecilia Muller pentru agenţia de presă de stat MTI, potrivit Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici