Rămâne Firea fără sprijin politic? Hotărâri luate în cerc restrâns în PSD, duminică seara, în sediul Parlamentului/ Reacţia fulger a primarului de la Bucureşti

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi o parte din liderii filialelor judeţene au participat, duminică, la Parlament, la o întâlnire informală înaintea şedinţei de luni a CExN al formaţiunii, la „socializare” fiind prezent şi premierul Viorica Dăncilă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

5260 afișări
Imaginea articolului Rămâne Firea fără sprijin politic? Hotărâri luate în cerc restrâns în PSD, duminică seara, în sediul Parlamentului/ Reacţia fulger a primarului de la Bucureşti

Dragnea şi Dăncilă, discuţie informală cu liderii PSD înaintea CExN de luni al partidului - surse

Potrivit surselor citate, la întâlnirea de la Parlament a fost discuţii despre remanierea Guvernului, dar şi despre activitatea politică din ultima perioadă a primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Referitor la sancţiunile pentru Gabriela Firea, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că la şedinţa de luni a CExN al partidului ar trebui să fie luată o măsură „cât mai drastică”, şi anume excluderea din formaţiune sau retragerea sprijinului politic pentru primarul general al Capitalei.

Despre subiect a vorbit şi secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, spunând, pentru MEDIAFAX, că este „obligatoriu” ca formaţiunea să tranşeze cazul primarului general al Capitalei, care prin declaraţiile sale „afectează întregul partid”.

Şi liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că speră să nu continue „cursa excluderilor” la şedinţa CExN de luni, dar depinde şi de ce îşi doreşte Gabriela Firea, el menţionând că s-ar putea ca primarul Capitalei să vrea să-şi piardă calitatea de membru de partid.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a spus că îşi aşteaptă „sentinţa” la Comitetul Executiv Naţional al PSD şi că nu vor fi surprize în privinţa situaţiei sale, întrucât ştie că „se doreşte” să fie înlăturată de la conducerea PSD Bucureşti şi Ilfov pentru că cei care sunt în dezacord cu liderul PSD sunt „decapitaţi”.

Firea, despre CExN: Dacă mi se vor lua funcţiile din PSD nu voi fi afectată politic, ci doar uman

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică seara, la un post de televiziune, că nu ştie dacă va fi sancţionată în şedinţa CExN al PSD de luni, dar că o eventuală pierdere a funcţiilor în partid nu o va afecta politic, ci doar uman.

„Dacă mi se vor lua funcţiile politice nu voi fi cu nimic afectată. Prezenţa mea în BPN şi CEx nu au adus nimic bun bucureştenilor. Tot ce am făcut şi nu am făcut în doi ani ca primar general, sunt primul critic al meu, nu spun că am făcut de nota 10, dar tot ce s-a făcut a fost prin munca echipei mele, cu niciun alt sprijin, din păcate. La ce rost să ai aceste funcţii politice, doar ca să te împăunezi cu ele? (...) Nu spun că nu mă afectează la nivel uman, vă daţi seama că sunt totuşi colegii mei, sunt de aproape 7 ani în PSD, mult, puţin, este totuşi o perioadă”, a declarat Gabriela Firea, duminică seară, la Digi 24.

Firea este vicepreşedinte naţional PSD, lider interimar al organizaţiei de Bucureşti şi preşedintele filialei judeţene din Ilfov.

Întrebată cu comentează informaţiile neoficiale potrivit cărora în şedinţa CExN de luni îi va fi retras sprijinul politic, Gabriela Firea a răspuns: „Speculaţii. Eu nu ştiu ce se va întâmpla mâine în şedinţa Comitetul Executiv. De anul trecut de pe vremea asta, domnul Dragnea voia să taie bugetul Capitalei spunând unor apropiaţi că Gabriela Firea va face doar proiecte mici, spunea că nu mă lasă să fac proiecte mari ca sa nu candidez la prezidenţiale”.

Primarul general al Capitalei a adăugat că nu vrea să fie exclusă din partid.

„A fost o întrebare dacă într-adevăr doresc să lupt pentru proiectele Capitalei care au fost blocate în anumite ministere cu complicitatea dlui Dragnea sau de fapt am un proiect politic, am auzit o declaratie nedreaptă de la un coleg că de fapt tot ce întreprind este o campanie de a forţa să mă excludă pentru un proiect propriu sau să merg la alt partid să susţin lista la europarlamentare şi ulterior în partea a doua a anului viitor să candidez la prezidenţiale. Intenţia mea nu a fost niciodată aceasta”, a explicat Firea.


Comitetul Executiv Naţional al PSD începe luni, la Parlament, de la ora 11.00, discuţiile privind remanierea guvernamentală.

Despre schimbarea miniştrilor, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a explicat, pentru MEDIAFAX, că la şedinţa CExN vor fi stabilite „coordonatele remanierii”, iar prim-ministrul va prezenta raportul de evaluare a miniştrilor.

Încă din data de 21 august, liderul PSD Liviu Dragnea anunţa că este nemulţumit de unii miniştri şi că o discuţie în prezenţa premierului, despre activitatea echipei guvernamentale, va avea loc în prima şedinţă CExN.

Reuniunea destinată remanierii guvernamentale a fost însă amânată, timp de peste două luni de zile, din mai multe motive, precum deplasările externe efectuate de şeful Executivului referendumul pentru familia tradiţională, precum şi tensiunile interne generate de scrisoarea anti-Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici