Staff-ul lui Oprescu acuză nereguli în procesul de alegere a preşedintelui

Staff-ul de campanie al candidatului independent Sorin Oprescu a acuzat, duminică, într-o conferinţă de presă, o serie de nereguli constatate la nivelului procesului de alegere a preşedintelui.

26 afișări
Imaginea articolului Staff-ul lui Oprescu acuză nereguli în procesul de alegere a preşedintelui

Staff-ul lui Oprescu acuză nereguli în procesul de alegere a preşedintelui (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Avocaţii George Iorgovan şi Carmen Radoslav, din staff-ul de campanie al candidatului independent Sorin Oprescu, au susţinut că la Secţia de vot 1013 de la Facultatea de Drept din Sectorul 5 numărul votanţilor a crescut de la 200 la 400, în urma sosirii unor microbuze, Poliţia investigând deja acest caz.

Ei au arătat, totodată, că la Secţia de votare 166 din Complexul studenţesc Agronomie PSD oferă câte 200 de lei fiecărui participant la vot pentru a vota cu Mircea Geoană, candidatul social-democrat la funcţia de preşedinte, în timp ce de la Secţia de vot 1120, din Sectorul 6, a dispărut o ştampilă de vot.

Potrivit staff-ului de campanie a lui Oprescu, la Secţiile de votare cu numere cuprinse între 1167 şi 1175 buletinele de vot sunt distribuite gata ştampilate celor care merg să voteze, fiind aşteptaţi la ieşire să confirme votul.

Totodată, reprezentanţii staff-ului de campanie au susţinut că în comuna Iepureşti din judeţul Giurgiu primarul PSD a cerut preşedintelui secţiei de votare să întrerupă procesul de votare, ca urmare a sosirii în localitate a mai multor autocare, cu peste 200 de votanţi din oraşul Giurgiu.

Avocaţii George Iorgovan şi Carmen Radoslav au mai arătat că la Secţia specială 49 din Giurgiu au fost transportaţi votanţi cu microbuze, de către echipe organizate formate din membri PSD.

Ei au arătat că la Secţiile 32 şi 33 din Giurgiu sunt peste 300 de perosane adunate la mai puţin de 500 de metri, fapt care contravine legii, în timp ce la Secţia 9 sunt bannere şi afişe cu candidaţii Mircea Geoană şi Traian Băsescu, la mai puţin de 500 de metri de aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici