Stoica: S-a creat un tip de discurs politic care se adresează celor care nu muncesc

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, duminică, la Timişoara, că în ultimii 20 de ani politicienii au creat un tip de discurs care se adresează mai mult celor care nu muncesc, afirmând că trebuie încurajaţi cei care muncesc, investesc, deoarece ei sunt baza bugetului unei ţări.

52 afișări
Imaginea articolului Stoica: S-a creat un tip de discurs politic care se adresează celor care nu muncesc

Stoica: S-a creat un tip de discurs politic care se adresează celor care nu muncesc (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Din păcate, de 20 de ani, s-a creat un tip de discurs politic care se adresează mai mult celor care nu muncesc decât celor care muncesc. Altfel spus, trebuie să îi încurajăm pe cei care muncesc, economisesc, investesc şi creează. Ei sunt baza bugetului unei ţări, deoarece ei sunt cei care plătesc taxe şi impozite din munca lor, din investiţiile lor, din economiile lor, din creaţia lor", a spus Stoica.

El a afirmat că schimbarea tipului de discurs nu trebuie să îi defavorizeze pe cei care sunt "realmente defavorizaţi", însă trebuie schimbate anumite dezechilibre care există astăzi în România.

"Dacă ne vom adresa în primul rând celor care plătesc taxe şi impozite, dacă vom avea grijă de cei defavorizaţi, dar prin măsuri simţite, care să îi aibă în vedere realmente pe cei defavorizaţi, atunci vom reuşi să schimbăm aceste dezechilibre care există astăzi în România şi să creăm o economie echilibrată", a spus Stoica.

Potrivit acestuia, politicienii nu trebuie să mai permită să meargă mai departe sistemul prin care se acordă ajutoare celor care nu sunt îndreptăţiţi să le primească.

"Dreapta are compasiune, nu ne gândim niciun moment să nu acordăm ceea ce este strict necesar celor care sunt handicapaţi, sau celor care au nevoi imediate, dar nu trebuie să încurajăm în niciun fel acordarea, celor care nu au dreptul, de ajutoare sociale, care nu fac altceva decât să greveze bugetul de stat. Nu trebuie să lăsăm să meargă mai departe acest sistem care a făcut ca la adăpostul unor prevederi generoase să dăm asemenea ajutoare celor care nu sunt îndreptăţiţi să le primească", a conchis vicepreşedintele PDL.

Valeriu Stoica, Sever Voinescu şi Cătălin Avramescu au participat, duminică, la Timişoara, la dezbaterea intitulată "Doctrina populară. Sinteza valorilor şi principiilor dreptei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici