Tăriceanu: Cerând referendum la prezidenţiale, Băsescu a făcut o frumoasă şmecherie politică

Deputatul PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, în plenul reunit, înaintea votului privind scrisoarea pentru referendum, că preşedintele Băsescu a făcut "o frumoasă şmecherie politică" cerând consultare populară cu ocazia prezidenţialelor.

52 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Cerând referendum la prezidenţiale, Băsescu a făcut o frumoasă şmecherie politică

Tăriceanu: Cerând referendum la prezidenţiale, Băsescu a făcut o frumoasă şmecherie politică (Imagine: Mediafax Foto)

Tăriceanu a anunţat, în acelaşi context, că PNL va da "un vot negativ" la cererea şefului statului privind organizarea unui referendum, liderul liberal arătând că formaţiunea sa va depune un proiect de lege privind reducerea numărului de parlamentari la 300.

"Avem de-a face cu o frumoasă şmecherie politică, prin care preşedintele, cu simţul lui extraordinar de a sesiza ce doreşte poporul, vrea să facă un transfer de simpatie către domnia sa", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

El a spus că s-ar putea ca, într-o zi, poporul să vrea o ţară fără Parlament, arătând că acesta este modelul politic spre care PDL împinge evoluţia României, spre "un preşedinte mare şi extrem de vizibil şi un Parlament mărunţel".

Tăriceanu a precizat că liberalii au militat, încă din 1990, pentru un sistem bicameral, apreciind că modelul politic în care preşedintele ţării este "mare şi atotputernic", iar Parlamentul are un rol decorativ aparţine ţărilor din Est, în timp ce în Vest şeful statului are un rol simbolic, iar Parlamentul este "bine construit şi solid".

"În privinţa reducerii numărului de parlamentari, vom depune un proiect de lege pentru reducerea numărului parlamenatarilor la 300, ca să nu mai existe acest motiv al costurilor excesive", a adăugat liderul PNL.

Parlamentarii au votat, miercuri, pentru aviz negativ la scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu privind convocarea unui referendum naţional în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale pe tema Parlamentului unicameral şi reducerea numărului parlamentarilor la maximum trei sute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici