Teodorovici îl îndeamnă pe preşedinte să-l contacteze direct pe el: Un consilier al domniei sale a sunat pentru informaţii la minister. Sună-mă pe mine

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a spus, că vineri un consilier al preşedintelui Klaus Iohannis a sunat la angajaţii din Ministerul Finanţelor Publice (MFP) pentru informaţii. Ministrul s-ar fi aştept să fie el sunat.

1558 afișări
Imaginea articolului Teodorovici îl îndeamnă pe preşedinte să-l contacteze direct pe el: Un consilier al domniei sale a sunat pentru informaţii la minister. Sună-mă pe mine

Teodorovici îl îndeamnă pe preşedinte să-l contacteze direct pe el: Un consilier al domniei sale a sunat pentru informaţii la minister. Sună-mă pe mine

„Dacă domnul preşedinte ar uza de ceea ce eu am spus mereu: buna mea colaborare, deschidere, orice doreşte dumnealui, ca să aibă cifrele exacte... În schimb, astăzi, un consilier al domniei sale a sunat, la mine în minister, să ceară informaţii. (...) Dacă vrei să primeşti informaţii, foarte bine. Dar sună-mă pe mine. Nu mă duc în casa nimănui să întreb pe cineva din casă, ştii... Domnule, să cerem oficial: vreau să ştiu care sunt datele, care sunt cifrele. Absolut orice, oricând, a avut din partea mea toată deschiderea”, a declarat Eugen Teodorovici, vineri seara, într-o emisiune la Digi24.

„Da, din Ministerul de Finanţe”, a mai răspuns Teodorovici, întrebat dacă au fost sunaţi angajaţii din acest minister.

„Mi se pare totuşi... Consilierul domnului preşedinte trebuie să sune la cel care coordonează acea instituţie, nu sună în altă parte”, a punctat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a refuzat să dea numele consilierului, dar a subliniat că acesta a sunat angajaţii din MFP, în cursul zilei de vineri, pentru date macroeconomice.

„Un consilier al domniei sale pe probleme economice - ştie dânsul foarte bine, pentru că, probabil, dânsul l-a pus... Consilierul domniei sale...”, a afirmat Teodorovici, întrebat, în mod repetat de numele consilierului.

Demnitarul de la MFP a susţinut că, de fiecare dată când preşedintele i-a solicitat în mod oficial date, i le-a pus la dispoziţie.

„Ca ministru de Finanţe, nu îmi permit să ascund date sau să măsluiesc datele oficiale ale acestei ţări. Nu îmi bat joc de cariera mea şi, în primul rând, nu-mi bat joc de români. Dar să-mi dea şi mie domnul preşedinte exemplu clar că aşa astfel de etichete puse la modul orizontal şi general, fără niciun fel de argument clar...”, a mai spus Teodorovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici