USL va participa la consultările de la Cotroceni privind reorganizarea administrativă

USL a decis să participe la consultările iniţiate de către preşedintele Traian Băsescu pe tema reorganizării administrativ-teritoriale, a anunţat, marţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

885 afișări
Imaginea articolului USL va participa la consultările de la Cotroceni privind reorganizarea administrativă

USL va participa la consultările de la Cotroceni privind reorganizarea administrativă (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Preşedintele PNL a precizat că USL nu îşi propune să discute agenda propusă de către preşedintele Traian Băsescu, ci să îl convingă pe şeful statului să renunţe la reorganizarea administrativ-teritorială, care ar duce România în "haos şi debandadă".

"Decizia este de a ne prezenta la această întâlnire nu pentru a discuta agenda propusă de preşedinte (...), ci pentru a-i atrage atenţia şi a-l opri, dacă se poate, de la acţiuni foarte grave. Discuţia despre reorganizare (...) presupune paşi care trebuie străbătuţi, nu poate fi, cum doreşte abuziv preşedintele, expresia voinţei unui singur om şi să se realizeze peste noapte, chiar dacă interesele electorale ale preşedintelui şi ale partidului său o reclamă", a declarat el.

Antonescu a apreciat că aplicarea reformei administrative în varianta propusă de Băsescu ar arunca România în haos, provocând "o debandadă generală".

"Vom merge, excepţional, la Cotroceni. Datoria noastră este să facem tot ceea ce putem pentru a împiedica trecerea unei iniţiative care ar putea arunca ţara în haos. Sunt lucruri foarte grave la mijloc", a spus el.

Pe de altă parte, reprezentanţii USL îi vor solicita preşedintelui să "examineze" şi propunerile PNL-PSD de modificare a legilor electorale.

Antonescu a precizat că USL îi va trimite preşedintelui aceste propuneri legislative, care vor fi înaintate miercuri Parlamentului, doar "din curtoazie", întrucât "preşedintele României nu are a se pronunţa" pe aceste teme care ţin de discuţiile dintre partidele parlamentare.

"În acest sens, am puţină speranţă legat de Băsescu şi Sfântul Duh", a mai spus preşedintele PNL.

El a precizat, răspunând unei întrebări, că USL va depune "automat" moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe reforma administrativă.

"În orice caz, nu vom rămâne fără reacţie. Îi vom spune domnului Băsescu: Opreşte-te, că de data asta nu e de glumă", a spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a adresat formaţiunilor parlamentare invitaţia de a participa, pe 21 iunie, la un dialog despre reorganizarea teritorială şi revizuirea Constituţiei, USL fiind invitată de la ora 14.00, iar reprezentanţii coaliţiei de la ora 16.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici