Vanghelie: În PSD nu s-a discutat despre vreo remaniere

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, luni dimineaţă, la Senat, că în PSD nu s-a discutat niciodată despre posibilitatea remanierii vreunui ministru social-democrat, întrucât nu a fost cazul.

14 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: În PSD nu s-a discutat despre vreo remaniere

Vanghelie: În PSD nu s-a discutat despre vreo remaniere

Vanghelie a afirmat, înainte de a intra la şedinţa coaliţiei de guvernare, că social-democraţii nu au discutat posibilitatea operării vreunei remanieri guvernamentale în rândul miniştrilor PSD.

El a caracterizat drept "glumă" informaţiile neoficiale despre pretinse remanieri vehiculate luni de unele ziare centrale.

"Nu s-a discutat aşa ceva. Nu se pune problema. Nu a fost niciodată o asemenea discuţie. Nu s-a vorbit despre vreo remaniere, pentru că nu este cazul", a spus Vanghelie.

Evenimentul Zilei a relatat, luni, că liderul PSD Mircea Geoană a luat în calcul remanierea a doi dintre miniştrii săi: Cristian Diaconescu, ministrul de Externe, şi Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei. Citând surse din PSD, Evenimentul Zilei scrie că Geoană i-a imputat lui Diaconescu atitudinea în privinţa dosarului "Republica Moldova", dar şi "scurgerea" în presă a unui document al diplomaţiei austriece.

Conform cotidianului citat, democrat-liberalii au fost iritaţi de declaraţiile prea dure ale lui Diaconescu faţă de omologul său italian, Franco Frattini, în problema românilor din peninsulă.

Evenimentul Zilei mai relatează că liderul PSD Marian Vanghelie ar fi fost nemulţumit că Ecaterina Andronescu colaborează exclusiv cu secretarul de stat Mihnea Costoiu. Potrivit sursei citate, motivul oficial al remanierii ar fi fost intrarea profesorilor în grevă generală.

Dacă sindicatele din învăţământ nu renunţau la proteste, ministrul Andronescu şi-ar fi pierdut postul, chiar dacă, între timp, ea ajunse să-şi regleze conturile cu Marian Vanghelie. Un contraargument a fost şi acela că partidul care procedează la schimbarea propriilor miniştri recunoaşte că a greşit, ceea ce ar fi dăunat imaginii PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici