Vanghelie lui Ponta în CExN: Ori vom deveni prieteni, ori vei propune excluderea mea din PSD

MarianVanghelie i-a spus, în şedinţa CExN de luni, lui Victor Ponta, după ce acesta a propus impunerea unui Birou coordonator la conducrea PSD Bucureşti, că este de acord cu acest lucru şi că, după ce vor lucra împreună, ori vor deveni prieteni, ori Ponta va propune excluderea sa din PSD.

823 afișări
Imaginea articolului Vanghelie lui Ponta în CExN: Ori vom deveni prieteni, ori vei propune excluderea mea din PSD

Vanghelie lui Ponta în CExN: Ori vom deveni prieteni, ori vei propune excluderea mea din PSD (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Surse participante la discuţie au declarat pentru MEDIAFAX că primul care a luat cuvântul a fost Victor Ponta, acesta propunând crearea unui Birou coordonator la conducerea filialei, compus din patru vicepreşedinţi din Bucureşti, plus Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

După enunţarea propunerii, Marian Vanghelie a luat cuvântul, el precizând, conform surselor citate, că este de acord cu această propunere şi că, după ce vor lucra împreună, fie va deveni prieten cu Victor Ponta, fie acesta va ajunge să propună excluderea sa din PSD.

Sursele menţionate au arătat că Vanghelie şi-a manifestat convingerea că Ponta îl va aprecia pentru modul în care conduce PSD Bucureşti după ce va cunoaşte realităţile din această filială.

După Vanghelie a luat cuvântul Adrian Năstase, care a insistat asupra comunicării pe care PSD Bucureşti trebuie să o desfăşoare pentru a câştiga din punct de vedere electoral, au menţionat sursele citate.

După Năstase a luat cuvântul şi Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD apreciind modul în care a reacţionat Vanghelie.

Pe de altă parte, Iliescu a spus că PSD Bucurepti trebuie să se deschidă către intelectuali şi i-a reproşat lui Vanghelie relaţia pe care acesta o are cu Cozmin Guşă, au relatat aceleaşi surse.

Conform acestora, discuţia referitoare la Vanghelie a durat aproximativ zece minute, pe această temă luând cuvântul Ponta, Vanghelie, Iliescu şi Năstase.

Surse din partid au mai precizat că cele şase abţineri la votul privind dizolvarea conducerii PSD Bucureşti au aparţinut preşedinţilor filialelor de sector, ceilalţi membri CExN votând în favoarea deciziei sau neparticipând la vot.

Decizia referitoare la PSD Bucureşti nu figura pe ordinea de zi.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu a participat la şedinţa CExN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici