Marile dosare nu incap in tribunale

Returnarile in serie ale dosarelor importante catre parchetele care le-au instrumentat arata ca magistratii se feresc sa judece cauzele pe fond si dau curs tuturor gaselnitelor procedurale invocate de avocati doar pentru a scapa de dosare. si nu doar de dosarele cu politicieni, ci si de cauzele complicate, cu un volum mare de munca.

1 afișare
Imaginea articolului Marile dosare nu incap in tribunale

Marile dosare nu incap in tribunale

Metoda de a scapa de dosare este relativ simpla: judecatorii decid restituirea la parchete, procurorii fac recurs la aceasta decizie, daca pierd, refac urmarirea penala, daca au castig de cauza, dosarul reintra pe rolul instantei, dar este repartizat la alt complet de judecatori. Pentru restituire se gasesc tot soiul de motive, fara a se intra in fondul dosarului, de la vicii de procedura si interpretari ale Constitutiei la gaselnite avocatesti sau judecatoresti. Celebru este dosarul cu 339 de inculpati din MApN, unde judecatorii au retrimis dosarul procurorilor si le-au cerut sa-l faramiteze in cauze mai mici, deoarece sala de judecata e mica si nu-i poate gazdui pe inculpati si pe aparatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici