A fost descoperită gena obezităţii la copii

O variantă genetică, legată de hipotalamus, ar putea fi responsabilă de această patologie.

458 afișări
Imaginea articolului A fost descoperită gena obezităţii la copii

A fost descoperită gena obezităţii la copii

Un studiu de la Spitalul de Copii din Philadelphia a identificat o genă care poate fi asociată cu obezitatea la copii.

Potrivit cercetătorilor, această variantă genetică ar fi legată doar de obezitatea infantilă, iar nu de obezitatea adulţilor, iar această genă ar putea deveni o ţintă tratabilă cu terapii viitoare.

Studiul a descoperit o legătură între obezitate şi o regiune importantă a sistemului nervos, hipotalamusul, care joacă un rol important în menţinerea homeostaziei corpului sau tendinţa corpului uman de a menţine o stare de echilibru.

Hipotalamusul reglează şi pofta de mâncare, senzaţia de saţietate şi senzaţia de sete.

Cercetătorii au pornit de la rezultatele unor studii anterioare. Comparând genomul copiilor obezi cu cel al colegilor cu greutate normală, cercetătorii au identificat o genă specifică asociată cu obezitatea infantilă.

Gena este localizată pe cromozomul 12, se numeşte rs7132908 şi este asociată cu o potenţială reducere a neuronilor din regiunea hipotalamusului.

Scopul va fi să înţelegem cum să „atacem” această genă cu noi terapii specifice pentru a trata obezitatea la copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici