Băutura savuroasă care te poate feri de COVID-19. Ce arată un studiu britanic despre nutriţie şi coronavirus

  • Cafeaua este o prelungire a sinelui pentru mulţi oameni care nu îşi pot imagina dimineaţa fără o cafea sau mai multe.
  • Cercetătorii vin cu veşti bune pentru iubitorii de cafea: una sau mai multe ceşti pot scădea cu circa 10% riscul de a face COVID-19.
  • Cel puţin, asta arată un studiu condus de o universitate din Statele Unite pe 40.000 de britanici.
  • Totodată, consumul de legume şi mai puţină carne procesată scade considerabil riscul de infectare cu SARS-CoV-2, susţin autorii cercetării.
5600 afișări
Imaginea articolului Băutura savuroasă care te poate feri de COVID-19. Ce arată un studiu britanic despre nutriţie şi coronavirus

FOTO Hepta

Nutriţia joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar, iar acesta este „actorul” principal în apărarea organismului de COVID, conform ahmedabadnews.ro
 
Consumul unei ceşti sau două de cafea pe zi poate scădea riscul de infectare cu noul coronavirus. Cafeaua conţine antioxidanţi şi are proprietăţi anti-inflamatorii.
 
„Consumul de cafea este corelat în mod pozitiv cu biomarkeri antiinflamatorii precum interleukina, şi citocine multifuncţionale (cu rol în întreţinerea, repararea şi întărirea celulelor)”, arată echipa de cercetare.
 
 
Şi legumele sunt importante în creşterea imunităţii anti-COVID. Legumele crude sau gătite (exclus cartofii) scad riscul de infectare cu SARS-CoV-2. La polul opus, consumul de carne procesată (chiar şi câteva zeci de grame per porţie) este asociat cu un risc mai mare de contractare a virusului
 
Autorii studiului spun, totodată, că există o legătură directă între consumul de cafea şi un risc mai scăzut de pneumonie la persoanele în vârstă. 
 
Cercetarea a fost realizată pe 40.000 de adulţi din Marea Britanie. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici